Articole ziare

.

.

.

.

.

.

.

  Chişinău, anul 2007- AmbasadaRomaniei.

Basarabia Martiră a Revenit Acasă …

.

.

.

.

.

...

...

.

 UNIUNEA SCRIITORILOR DIN MOLDOVA

Poetul Naţional GRIGORE VIERU împreună cu Romanii Basarabeni dornici de Libertate ! 

20 noiembrie 2008 …

Răspunsuri

 1. piacenza

  • Secolul XX Anul 1998 ITALIA Grigore Constantin, Ambasadorul Romaniei la ROMA : „Suntem bucurosi sa-l avem in Mijlocul Nostru pe Maestrul Vasile Butnaru,care va sustine un alt stralucit recital cu piesa „MUCENICUL” si care,sunt convins,se va bucura de un mare succes si audienta binemeritata,aici,in Cetatea Eterna,Locul,in care acum 2000 de ani in urma au pornit Legiunile Romane care aveau sa contribuie la Nasterea Poporului Roman …”

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Mihai Prepelita, poet: „Vasile Butnaru este Un Actor-Calugar, care a devenit la exterior si la interior aproape ca Un Hristos al Nostru …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2010 BASARABIA Nicolae Dabija, poet: „Vasile,ai reusiot sa-ti indeplinesti Misiunea Apostolica fata de Neamul Romanesc din Basarabia Martira!”

   • TRIUNGHIUL DE AUR AL DACIEI: „De teama sa nu inviem,/Ne-au risipit cetatile,ne-au ucis altarele,/Toate frumusetile,ca intr-un blestem,/Ni le-au schilodit.Si-am ramas doar cu soarele,/Din el ne-am croit poteci in padure,in munte,/Langa vetre marunte/Daca te uiti bine,inapoi/In pietre,nemuritori,suntem noi,numai noi.”

   • PROMISIUNEA TRACO-GETO-DACILOR: „Ne vom intoarce intr-o zi,/Ne vom intoarce negresit./Vor fi apusuri aurii,/Cum au mai fost cand am plecat.”

   • ROMA A AVUT 42 DE IMPARATI DE ORIGINE DACA! DOAR IN ROMA SUNT PESTE 189 DE STATUI ALE DACILOR! UN MISTER ISTORIC,STATUILE DACILOR DIN ROMA. INVINSII AU FIGURI DE INVINGATORI! UN DAC PRIVESTE INAINTE,DREPT SI LINISTIT. DUPA APROAPE 2000 DE ANI,EL INCA PRIVESTE SPRE DACIA! IN MUZEELE LUMII EXISTA UN NUMAR IMPRESIONANT DE STATUI,BUSTURI SI CAPETE REPREZENTAND DACII! Mai rea decat moartea: uitarea CINE SA LE POARTE DE GRIJA? CINE SA LE REDEA IDENTITATEA? CINE SA LE DISCIFREZE MISTERUL SI SAI READUCA,SIMBOLIC MACAR, ACASA???

  • Secolul XXI Anul 2002 12 septembrie ROMANIA TIMISOARA Lucian Sava,ziarist: „Actorul Vasile Butnaru scolit la Chisinau si-a facut Un Teatru Aparte,si-a pornit-o prin Lume.. ca Pelegrin,ca Propovaduitor Curat al Limbii Romane,al Limbii Neamului Sau … Ieri, in Piata Operei, Actorul Basarabean a prezentat un profund spectacol inchinat victimilor atentatelor teroriste din SUA,11 SEPTEMBRIE 2001…”

  • Mulțumesc.

 2. In Memoriam GRIGORE VIERU . . .
  14 FEBRUARIE 2010 – BASARABIA . . .
  ( VIDEO)
  http://www.jurnaltv.md/ro/news/68290/

  • Secolul XX Anul 1998 Franta,PARIS. Nicolae Lupan,scriitor: „O opera excelenta ca interpretare. Modalitatea actorului de-a convinge spectatorul de importanta mesajului scris de poet este nemaipomenita. Acest spectacol va avea un rasunet benefic si in alte capitale ale lumii …”

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA FLORENTA Petre Coman, preot ortodox: „Dumneata ai un rol deosebit in propogarea acestei Culturi, ce este ca o Icoana Vie care Vorbeste si care se Misca… Ce frig a fost in aceasta zi,dar toata raceala si toata oboseala au zburat ca prin vis de la primele fraze recitate. Imi vei ramane Scump si te voi POMENI in continuare in SFINTELE RUGACIUNI cu Toti cei Dragi Dumitale …”

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Antoaneta Lucasciuc, profesoara: „M-a cucerit Chipul Actorului. O asemanare perfecta cu Isus Hristos. Ochii senini, cuvintele izvorate din suflet, camasa lunga, imaculata … era asemenea Lui Mesia … Isi ducea Crucea in Spate pe drum spre GOLGOTA …”

   • Secolul XX Anul 1997 GERMANIA BONN Andrei Baleanu, critic de teatru: „Actorul Vasile Butnaru a prezentat un spectacol emotionant, jucat cu mult talent intr-o limba frumoasa, romaneasca si cu un continut bogat, care a impresionat publicul …”

   • Secolul X X I VATICAN Anton Lucaci, preot: „Vasile, au trecut 12 ani de la ultima noastra intalnire … Ma bucur ca ai Revenit la VATICAN … Trebuie sa continuam Colaborarea Crestina …”

   • Secolul XX Anul 1997 FRANTA PARIS Eugen Holban, scriitor: „Am mai auzit de Talente din BASARABIA ROMANEASCA, dar cele vazute si auzite aici, la PARIS, m-au Miscat Profund … Am Trait cu Adevarat acest spectacol prezentat de Actorul Vasile Butnaru …”

  • MA ADRESEZ TUTUROR CARE VIZITEAZA PAGINA vasilebutnaru.wordpress.com Actorul Vasile Butnaru „Va solicit sprigin financiar pentru a continua derularea proiectului de mare calibru „Un Strigat de Durere al Neamului Romanesc Strabate Lumea …”

 3. Basarabia Răpită şi Umilită…

  • Secolul XX Anul 1998 ITALIA BOLOGNA Ioan Ramboi, preot ortodox: „Spectacolul „Mucenicul”reprezinta Un Produs al Spiritualitatii Romanesti, o parte din Istoria Neamului …”

 4. Basarabia Răpită şi Umilită …
  Partea I (video)

  • Atmosferă Încărcată este un film de Igor Isac. (1988) Moldova- Film (Coordonator – Marele Emil Loteanu)

 5. Basarabia Răpită şi Umilită …
  Partea II

  • Secolul XX Anul 1998 ITALIA ANCONA Ioan Toba, preot ortodox: „Dumnezeu m-a inspirat sa zic: „Da, Frate Vasile, Vino in Fata Sfantului Altar Pregatit de Noi …” Am dat ceea ce a vrut Bunul Dumnezeu, i-am dat Cuvant Actorului Vasile Butnaru , Rascolindu-ne Sufletele cu Glasul Lui Dulce de Poet si Interpret …”

 6. Tragedia vaporului de pasageri Wilhem Gustavloff.

  In perioada 1940 si 1941prin ocuparea Basarabiei de catre sovietici, in urma intelegerii dintre sovietici si germani din 1939, multi tineri din Basarabia, ce aveau varsta de 18 ani sau chiar sub 18 ani, vor fi inrolati in trupele sovietice. Ei vor lupta pe frontul de nord impotriva Germaniei, deoarece in sud, prin existenta trupelor romanesti, sovieticii se temeau de posibile dezertari. Asta stiu de la unchiul meu Colea, care a fost inrolat in armata sovietica in mai 1941, la varsta de 17 ani si jumatate. Sfarsitul razboiului in Europa ii va prinde pe multi soldati soveitici, romani din Basarabia, angajati in luptele pentru ocuparea Prusiei Orientale cu capitala la Koenisberg, astazi Kaliningrad. Dupa care vor fi transferati in Maciuria si vor lupta impotriva Japoniei pana in august 1945. Celalat unchi, Radu, mai mare ca unchiul Colea, fiindca a facut aramata la romani la Isamail va fi deportat de sovietici, cand vor intra in Basarabia in 1940, in tinuturile Caucazului si pe urma in Siberia. Pe toata perioada razboiului va fi folosit de sovietici la sapat de santuri anti-tanc, la munca fortata. Unchiului Radu nu i se va mai permite, cat va trai, sa se mai intoarca in Basarabia. Numai in vizita.
  Vasul de pasageri Wihlem Gustavloff era un vas de pasageri a organizatiei national socialiste germane „Kraft durch Freunde”(Putere prin prietenie) . Aceasta organizatie era o organizatie anexa a DAF (Deusche Arbeitsfront/ Frontul muncii germane ). El va fi folosit de Marina Militara germana pentru evacuarea populatiei germene din orasul Koenisberg in luna ianuarie 1945. Vasul va pleca din port catre sfarsitul lunii ianuarie 1945 incarcat cu 10 000 de pasageri dintre care jumatate erau copiii si tineri. El va parasi portul Koenisberg cu destinatia Kiel din Vestul Germaniei. Fuga din fata rusilor era dorinta majoritatii populatiei germane din acele locuri in acele imprejurari de sfarsit de razboi.
  Vasul de pasageri era doar insotit de un vas de de lupta german. In seara zilei de 30 ianuarie 1945 vasul este interceptat de catre submarinul sovietic S13 comandat de carte Alexandru Ivanovici (Ion) Marinescu. Vasul a dat cateva semnale luminoase, caci se presupunea sa nu fie mine in zona. Si astfel a fost reperat de submarinul sovietic. Din acelasi motiv capitanul vasul a preferat sa aleaga o ruta la mai mare adancime in mare deschisa. In jurul orei 19 vasul german de pasageri va fi topilat de 3 torpila lansate de pe submarinul sovietic S 13. Vasul se va scufunda in circa 20 de minute. Doar 8 barci de salvare au putut fi scoase pentru a salva pe pasageri. Intr-un tarziu vine si torpilorul german T 36 care insotea vasul de pasageri luand la bord pe supravietuitori. Numaraul celor salvati se va ridica doar la 1000 de persoane. Ceilalti, 9000 de pasageri, vor pierii in apele reci ale Marii Baltice.
  …………………………….
  Alexandru (Ion) Marinescu era fiul unui marinar roman si al unei ucrainience nascut la 13 ianuarie 1913 la Odesa. Face scoala de ofiteri de marina la Odesa iar in timpul razboiului vas fi mutat la flota militara sovietica din Marea Baltica. Dupa terminarea razboilui pentru indisciplina Alexandru Marinescu va fi scos din randurile marinei, iar mai tarziu va fi acuzat si arestat pentru furt si trimis la inchisoare pe timp de 2 ani. El va muri la scut timp la Lenigrand la 25 noiembrie1963. Abia in 1990, la 27 de ani de la moartea sa, a fost Alexandru Marinescu reabilitat de catre Mihail Gorbaciov si i se va ridica o statuie in portul Kaliningrad.
  S-a pus problema daca cei de pe submarinul sovietic S 13 pot fi socotiti criminali. Raspunsul vine chiar din partea supavituitorilor de pe vasul Wilhem Gustavloff. Pe vas existau 50 %, in afara de: civili, tineri si copiii, si soldati, militari in Marina de Rasboi a Germaniei Hitleriste. In Plus vasul nu purta semne Crucii Rosii, asa ca, sovieticii nu aveau cum sa le cunoasca intentiile si ce trasportau. Ordinul primit de submarin era clar : Sa distruga orice vas inamic.

  Victor Negara

  • Secolul XX. Anul 1997.Germania.”Sunt emotionat de spectacolul prezentat in cadrul AmbasadeI de la Bonn. A fost o fericita ocazie sa ne intalnim aici mai Multi Romani si sa Meditam putin asupra Istoriei Noastre Tragice …” TUDOR DUNCA, AMBASADORUL ROMANIEI LA BONN

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Silviu Silvian Fusu, regizor de teatru: „Dupa cinci ani de despartire cu Actorul Vasile Butnaru mi-am dat seama cat de mult au actionat asupra Lui acesti ani de singuratate … Aidoma Lui Isus Hristos care a Postit Patruzeci de Nopti in Pustiu, Vasile a adunat in Sine CREDINTA… Aceasta CREDINTA s-a profilat in monospectacol. Vasile ne-a convins de un Lucru-actorul care nu se misca in spatiul scenic este Foarte Miscator in SPSTIUL COSMIC!”

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA ROMA Mario Prosperi, actor si regizor de teatru: „Vasile este un actor simplu, interesant, cu Sufletul Deschis, care ne-a prezentat un fragment dintru-n spectacol axat pe o Traire Profunda, Dumnezeieasca. Actorul practica un gen de teatru care din pacate este pierdut la ROMA …”

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Sorin Gratieanu, poet: „Vasile, Natura te-a inzestrat cu Talent … Sa nu uiti de acest fapt niciodata! DARUIESTE-TE OAMENILOR!”

  • Secolul XX Anul 1995 RUSIA MOSCOVA Nelly Sorochin,critic de arta: „Spectacolul „MUCENICUL” este o Lucrare foarte fina,cu o maxima concentrare interioara. Actorul a reusit sa ne transmita prin Cuvant,Gest si Plastica Trairea Lui Sufleteasca. Spectacolul a fost interesant si prin faptul ca actorul ne-a convins de parcurgerea complicata a Drumului Sau spre Idealul Suprem. Afost o Lupta a Simturilor. Draga Vasile,iti doresc sa atingi cele mai Inalte Culmi in Arta!”

   • Secolul XX Anul 1995 GRECIA ATENA Doina Zamfiroiu, profesoara: „Sunt adanc emotionata. Prezenta unui Roman din Moldova,un Frate de-al Nostru pe Meleagurile Greciei Vechi,nu poate sa ne lase indiferenti. Aceasta interpretare este foarte reusita!”

   • Secolul 21 Anul 2006 BASARABIA Vasile Nanea, Consilier Cultural la Ambasada Romaniei din CHISINAU: „Un Pamant Numit ROMANIA”. Monospectacol prezentat in premiera de Actorul Vasile Butnaru pentru colaboratorii Ambasadei Romaniei la CHISINAU. Spectacol cu caracter profund filozofic. Multumesc Actorului Basarabean pentru CURAJ!”

  • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Toma Istrati, poet: „In timp ce Fratele Basarabean a interpretat Lucrarea-un scaun n-a scartait,nimeni nu si-a ingaduit sa tuseasca. Sunt sigur,Multi dintre Dumneavoastra ati Trait cu Adevarat,ati varsat o Lacrima pentru Poemul cel Sfant al Neamului …”

  • Secolul XX Anul 1997 GERMANIA KARLSRUHE Victor Negara, vizionar crestin: „Cred intr-o Europa Noua, o Europa Fondata pe Iubirea Divina … Anume pe acest Fundament al Iubirii, sper sa ne Regasim ca Frati si Prieteni …”

   • Secolul XX Anul 1995 UCRAINA KIEV Larisa Cadarova, artsta a poporului: „Spectacolul prezentat de Vasile Butnaru este o Capodopera… Actorul este expresiv atat exterior cat si interior …O Lucrare facuta cu Multa Dragoste si Credinta …”

  • Ministerul Culturii si Patrimoniul National Cabinet Ministru Domnului Vasile Butnaru actorul.butnaru@yahoo.com CABINET MINISTRU Nr.5004 Data: 23.09.2011 Stimate Domnule, Refiritor la memoriul dumneavoastra privind Acordarea Unui Sprigin Financiar din partea Statului Roman pentru activitatea pe care ati desfasurat-o in ultimii ani si o efectuati in continuare,ministerul a analizat pagina webe care prezinta Realizarile din Cariera Artistica. In acest sens,sunt impresionante Daruirea si Credinta pe care le manifestati in Creatiile Dumneavoastra,Misiunea asumata de Port-Drapelal al aspiratiilor de mai bine nazuite de noi toti. Destinul artistic acceptat,si anume cel de Liber Profesionist,incumba si firesti riscuri,privatiuni,deceptii,relansari si reveniri in Luminile Rampei … Si totusi este Demn de retinut faptul ca toti artistii profesionisti,care au ales calea exprimarii in afara Sferei Institutionale,se angajeaza intr-o abordare care are toate sansele sa devina Performanta in masura in care Strategia de Marketing si Management Cultural aplicata in Activitatea Artistica raspunde unui Public-Tinta si mutatiilor survenite la Nivelul Mentalului Colectiv, Conform Legislatiei in vigoare,Grupurile de artisti sau cei care Evolueaza Individual pot Atrage Fonduri Nerambursabile din diverse surse de finantare,daca indeplinesc criteriile de eligibilitate si aplica in termin la liniile de finantare deschise si anuntate pe diferite cai(internet,presa scrisa etc.) Sfatul Nostru este sa monitorizati programele de finantare care sunt anuntate de Ministerul Culturii si Patrimoniul National,Administratia Fondului Cultural National,de Institutul Cultural Roman,de alte autoritati finantatoare stabilite prin lege in vederea aplicarii la aceste surse de finantare. Avem convingerea ca prin Tenacitatea si Determinarea demonstrate de-a lungul Carierei Dumneavoastra Artistice veti reusi sa va impuneti si sa Optineti Spriginul Financiar atat de necesar pentru sustinerea si dezvoltarea Tuturor Proiectilor Artistice… Cu aleasa consideratiune, KELEMEN HUMOR, Ministrul Culturii si Patrimoniul National …

   • SECOLUL XXI CETATEA UNIRII ALBA IULIA …Grigore Grigoriu, actor: ” Va marturisesc tuturor celor care sunteti prezenti in aceasta sala: Maestrul Emil Loteanu a solicitat sprigin financiar Statului Roman pentru realizarea Unui Proiect Cinematografic; o pelicula de lung metraj. Dar fara nici un rezultat … Maestrul Emil Loteanu a mers la Moscova. Si Moscova i-a oferit a sis tenta financiara …”

 7. Victor,Frate… Cu Ajutorul Bunului Dumnezeu – Basarabia Martira Revine Acasa… La Sanul Bogat al Patriei Mama – ROMANIA.Modelul German de Reintregire a Statului Roman este o Realitate!

  • Secolul XX Anul 1998 VATICAN. Anton Lucaci,preot: „Un teatru aparte, cu un singur actor,intruchipand la modul esential eforturile Unui Neam care-si cauta fara intrerupere DEMNITATEA si LOCUL in Universul Uman,parcurgand Calea Purificarii Interioare prin JERTFA,pana cand Balada propriei resemnari se transforma in Cantare de Pasti …”

 8. Fiule,un singur om poate schimba lumea,si acesta esti tu…

  • Traian Basescu,o mana intinsa care ajuta intr-o zi intunecoasa este aceea … de care oamenii isi amintesc pana la sfarsitul vietii…

   • Doamne, talpile mele sunt batatorite de drumuri … Tot mai putin pe ACASA si tot mai mult prin strainatati …

   • „Basarabia este o Lacrima pe Trupul Tarii,este Isus Hristos al Romaniei care a dus Crucea pe muntele Golgota …si o mai duce …” LIVIU VALINAS din Nurnberg,Germania

   • „Asa se cuvine-oamenii de cultura sa fie mai aproape de Biserica,de Credinta Noastra Crestina,sa fie impreuna cu Preotii adevarati slefuitori de Constiinta si de Suflet Romanesc.” VALDMAN TRAIAN,preot ortodox MILAN

 9. CRUCEA ROSIE SPANIOLA (Comunitatea de Madrid) Va multumesc pentru grija si ocrotire …

  • Multumesc tuturor pentru donatii: 1)Vasile Butnaru 2) IBAN: ES81 2100 1739 6002 0015 0985 3) BIC/CODIGO SWIFT: GAIXESBBXXX

   • O MANA INTINSA CARE MA AJUTA INTR-O ZI INTUNECOASA ESTE ACEEA … DE CARE EU IMI AMINTESC PANA LA SFARSITUL VIETII …

   • O mana intinsa care ma ajuta sa duc Crucea Neamului Romanesc din Basarabia Martira … Este Mana Bunului Crestin de care imi aduc aminte pana la sfarsitul vietii …

   • Fiule, nimeni nu este profet in tara lui …

  • Secolul 21 Anul 2006 BASARABIA Filip Teodorescu, Ambasadorul Romaniei la CHISINAU : ” Multumesc din tot sufletul Actorului Vasile Butnaru pentru Ravnitul Cadou – O Lumanare Aprinsa Incolacita de Sarma Ghimpata – Reusit Simbol de a releva Adevarata Stare in care se afla BASARABIA ROMANEASCA … De acum incolo Aceasta Dramatica Lumanare se va afla Mereu pe Masa Mea de Lucru …”

   • Petitia nr. 19043 Data: 06-09-2012 Domnule Vasile Butnaru, Presedintele Romaniei, Domnul Traian Basescu, a primit mesajul dumneavoastra si doreste sa va multumeasca pe aceasta cale pentru gandurile transmise, pentru increderea acordata, precum si pentru atitudenea dumneavoastra. Cu deosebita consideratiune, Consilier de Stat Gabriel – Crristian Piscociu

 10. „Cu glasul meu catre Domnul am strigat,si m-a auzit din muntele cel sfant al Lui … Eu m-am culcat si am adormit ; sculatu-m-am ca Domnul ma va sprigini …

  • In BIBLIE este scris: „Crestine,cauta ADEVARUL. ADEVARUL te face OM LIBER…” Domnule Timofti,(presedinte al republicii moldova) GHEORGHE DAVID este Mosul Meu. UN MARTIR BASARABEAN. A cautat ADEVARUL. Impreuna cu GHEORGHE GHIMPU,VALERIU GRAUR si alti MARTIRI din Basarabia sfasieata de Rusia. ADEVARUL costa foarte scump: Au platit cu VIATA.

 11. De la: procetatean@presidency.ro Catre: actorul.butnaru@yahoo.com Trimis: Luni,13 mai 2013 15:33:47 Subiect: Raspuns petitie Petitia nr.8637 Data: 13-05 Domnule Vasile Butnaru, Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu va multumeste pentru urarile transmise cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste si va transmite la randul sau cele mai bune ganduri. HRISTOS A INVIAT! Consilier de Stat Gabriel-Cristisn Piscociu

 12. Secolul XXI Anul 2008 (Luna noiembrie) Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata la Uniunea Scriitorilor din Moldova(Basarabia) Sala arhiplina cu spectatori. Printre spectatori Grigore Vieru,Poet National… Organizatori si Moderatori: 1)Nicolae Dabija,Poet National 2)Andrei Vartic,Poet National.

 13. Secolul XX Anul 1995 Romania (Bucuresti) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata in Casa Regala „Silviu Silvian Fusu”. Organizatori si Moderatori: 1)Mihai Prepelita,Poet National. 2)Anatol Ciocanu,Poet National. 3)Leonida Lari,Poet National. 4)Nicolae Gutu,Poet National. 5)Adrian Paunescu,Poet National 6)Grigore Vieru,Poet National. 7)Toma Istrati,Poet National 8)Sorin Gratianu,Poet National s.a.m.d.

 14. Secolul X X I Anul 2003 Romania (Campulung Moldovenesc) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata romanilor din Patria-Mama. Organizator si Moderator. Mihai Prepelita,Poet National.

 15. Secolul XXI Anul 2006 Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata tinerilor basarabeni. Organizator si Moderator: Clubul Consiliului Europei.(Patronat de Renata Verejanu,Poet National)

 16. Secolul XX Anul 1995 Basarabia (Calarsi-Niscani-Codru) Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si crestin. Lucrare prezentata romanilor basarabeni. Organizatori si Moderatori: Toma Istrati,Poet National si Grigore Vieru,Poet National.

 17. Monodrama cu caracter profund religios si istoric.

 18. Secolul XXI Basarabia Anul 2006 Basarabia (Colonita) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si crestin. Lucrare prezentata angajatilor si colaboratorilor din Primarie. Organizator si Moderator: Primarul de Colonita.

 19. Secolul XXI Anul 2003 Basarabia (Sangera) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata angajatilor si colaboratorilor din cadrul Primariei. Organizator: Ghenadie Iurco,Primar General. Moderator Ioan Proca,Poet National.

 20. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Liceului Teoretic „Titu Maiorescu”. Organizator si moderator: Tatiana SAVIN,Director General.

 21. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii di cadrul Liceului Teoretic „Litterarum”. Organizator si moderator: Ghicu-Prisacuta Maria.Director General.

 22. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii Liceului Teoretic „Stefan cel Mare si Sfant”. Organizator: Catedra de Limba Romana. Moderator: Nicolae Dabija,Poet National.

 23. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata Corpului Didactic si Elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu”. Organizator si moderator: Catedra de Limba Romana.

 24. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata Corpului Didactic si Elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Lucian Blaga”. Organizator si moderator: Catedra de Limba Romana.

 25. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata Corpului Didactic si Elevilor din cadrul Liceului Teoretic „WALDORF”. Organizator: Liviu Dascal,Director General. Moderatori: Liviu Dascal si Nicolae Dabija,Poet National.

 26. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Liceului Teoretic „Ginta Latina”. Organizator: Catedra de Limba Romana. Moderator: Nina Juc,Director General.

 27. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata Corpului Didactic si Elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Berizovschi”.Organizator: Catedra de Limba Romana. Moderator: Valentin Berizovschi.

 28. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Liceului Teoretic ” Mihai Eminescu”. Organizator: Catedra de Limba Romana. Moderator: Nicolae Dabija,Poet National.

 29. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul LIceului Teoretic „Elena Alistar”. Organizator: Catedra de Limba Romana. Moderator: Nicolae Dabija,Poet National.

 30. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Liceului Teoretic „Petru Movila”. Organizator.Catedra de Limba Romana. Moderator: Nicolae Dabija,Poet National.

 31. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Liceului Teoretic „Iulia Hajdeu”.Organizator: Catedra de Limba Romana. Moderator: Nicolae Dabija,Poet National

 32. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Colegiului Republican de Arte Plastice „Alexandru Plamadeala”. Organizator: Catedra de Limba Romana. Moderator: Igor Svernei,Director General.

 33. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii de la Scoala de Arte „A. Starcea”. Organizator: Catedra de Limba Romana. Moderatori: Ion Gutu,Director General si Nicolae Dabija,Poet National.

 34. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii de la Colegiul de Informatica. Organizator: Catedra de Limba si Literatura Romana. Moderator: Nicolae Dabija,Poet National.

 35. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii de la Liceul de Muzica „Ciprian Porumbescu”. Organizator si Moderator: Ioan Cazacu,Director General.

 36. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric, Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii de la Liceul Profesional(numarul 2) Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 37. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni”. Monodrama cu caracter prodund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Scolii Profesionale (numarul 8 ) Director General: Ilie Paduret. Organizator: Catedra de Limba si Literatura Romana. Moderatori: Ilie Paduret si Nicolae Dabija,Poet National.

 38. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Scolii Profesionale nr.8 Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 39. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Scolii Profesionale num.8 Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 40. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Scolii Profesionale (numarul 6) Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 41. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Scolii Profesionale (numarul 1 ) Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 42. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni”. Monospectacol cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Scolii profesionale (numarul 4) Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 43. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Scolii Profesionale (numarul 5) Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 44. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Scolii Profesionale (numarul 7) Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 45. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii Scolii Profesionale (numarul 9) Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 46. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Scolii Profesionale (numarul 10) Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 47. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Studentii din cadrul Universitatii de Stat din Moldova. Rector: Gheorghe Rusnac. Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 48. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Studentii de la Universitatea Pedagogica de Stat „Ion Creanga”. Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 49. Secolul XXI Basrabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Studentii de la Universitatea Tehnica a Moldovei. Rector: Ion Bostan. Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 50. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Studentii de la Universitatea de Stat din Tiraspol(cu sediul in Chisinau) Rector: Mitrofan Ciobanu. Organizator si Moderator: Doamna Valentina Butnaru,Sefa Catedrei de Limba si Literatura Romana.

 51. Sfarsit de secol XX si inceput de secol XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric.Lucrare prezentata Pentru Corpul Didactic si Studenti de la Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testimitanu”. Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 52. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Studenti de la Universitatea Cooperatista-Comerciala din Moldova. Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 53. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Studenii de la Academia de Transporturi,Informatica si Comunicatii. Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 54. Sfarsit de secol XX si inceput de secol XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata in cadrul Academiei de Stiinte a Moldovei. Organizator si Moderator: Institutul de Matematica si Informatica.

 55. ianuarie 8 la 10:43 AM procetatean@presidency.ro Catre actorul.butnaru@yahoo.com Petitia 24917 Data: 08-01-2014 Domnule Vasile Butnaru, Presedintele Romaniei,domnul Traian Basescu,va multumeste pe aceasta cale pentru urarile transmise cu ocazia Craciunului si Anului Nou si va ureaza ca Anul 2014 sa va aduca,dumneavoastra si celor dragi,bucurii si impliniri. La multi ani! Consilier de Stat Gabriel-Cristian-Piscociu.

 56. Comunidad de Madrid,Gracias.

 57. Secolul XXl (Anul 2011) Sunt un actor foarte modest si cu talpile batatorite de drumuri… Am batut la poarta unui regat (Regatul Spaniei) Regele y Regina au fost binevoitori…(Au intins o mana de ajutor…) Este vorba de Regele Juan Carlos l y Regina Sofia…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: