MERITE

                                           

.

.

.

.

.

.

.

.

Răspunsuri

 1. 25-file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Documenti/Immagini/OLYMPUS%20Master%202/2009/11/25/PB250070.AVI12-2009

  • Regatul Spaniei.Madrid. Frate Constantin,cu ajutorul Bunului Dumnezeu Continuam Drumul Crucii al Neamului Romanesc aflat printre straini.

   • „Asa se cuvine-oamenii de cultura sa fie mai aproape de Biserica,de Credinta Noastra Crestina,sa fie impreuna cu Preotii adevarati slefuitori de Constiinta si de Suflet Romanesc.” VALDMAN TRAIAN,preot ortodox MILAN

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA Grigore Constantin, Ambasadorul Romaniei la ROMA : „Suntem bucurosi sa-l avem in Mijlocul Nostru pe Maestrul Vasile Butnaru,care va sustine un alt stralucit recital cu piesa „MUCENICUL” si care,sunt convins,se va bucura de un mare succes si audienta binemeritata,aici,in Cetatea Eterna,unde acum 2000 de ani in urma au pornit Legiunile Romane care aveau sa contribuie la Nasterea Poporului Roman …”

   • Secolul XX Anul 1996 GRECIA ATENA Doina Zamfiroiu, profesoara: „Sunt adanc emotionata. Prezenta unui Roman din Moldova,un Frate de-al Noatru pe Meleagurile Greciei Vechi,nu poate sa ne lase indiferenti. Aseasta interpretare este foarte reusita!”

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA ROMA Mario Prosperi, actor si regizor de teatru: „Vasile este un actor simplu, interesant,cu Sufletul Deschis,care ne-a prezentat un fragment dintru-n spectacol axat pe o Traire Profunda, Dumnezeieasca. Actorul practica un gen de teatru care din pacate este pierdut la ROMA …”

   • Secolul XX Anul 1998 ITALII BOLOGNA Ioan Ramboi, preot ortodox: ” Spectacolul „Mucenicul” este Un Produs al Spiritualitatii Romanesti, o parte din Istoria Neamului …”

   • Secolul XX Anul 1997 GERMANIA KARLSRUHE Victor Negara,vizionar crestin: „Cred intr-o Europa Noua, o Europa Fondata pe Iubirea Divina . Anume pe acest Fundament al Iubirii, sper, sa ne Regasim ca Frati si Prieteni …”

   • Secolul X X I Anul 2003 BASARABIA CHISINAU Ioan Proca, poet: „Pe Actorul Vasile Butnaru l-am cunoscut intr-un inceput de toamna la Sangera. Burnita. Era o vreme de sa te culci pe o ureche si sa uiti de toate si de toti. Venea la initiativa primarului Ghenadie Iurco sa sustina un monospectacol in fata angajatilor primariei. Chiar acolo, in biroul primarului, si-a tras peste cap o mantie din panza de sac. Si asa cum mai era tras fata, Jurai ca e Mantuitorul inainte de Rastignire … La Sangera, eu venisem cu treburi gazetaresti si,mai mult din curiozitate, am acceptat sa aSISt laacel spectacol matinal-era abea ora opt si un sfert. Auzisem Multe despre Actorul Vasile Butnaru: Merge ca Un Apostol din Tara in Tara, cautand pe Vechiul Continent Compatrioti de-ai Nostri ca sa le prezinte spectacole din ACASA PARINTEASCA … Vasile vine dintr-un sat pitoresc, BALASESTI, pe care l-a parasit pentru a deveni Un Pelerin Fara Perehe in Aceasta Lume Zbuciumata …

   • Secolul X X X I Anul 2002 12 setembrie ROMANIA TIMISOARA Lucian Sava, ziarist: „Actorul Vasile Butnaru scolit la CHISINAU si-a facut Un Teatru aparte, si-a pornit-o prin LUME, ca Pelegrin, ca Propovaduitor Curat al Limbii Romane, al Limbii Neamului Sau… Ieri, in Piata Operei, Actorul Basarabean a prezentat un profund spectacol inchinat victimilor atentatelor teroriste din SUA, 11 septembrie 2001…”

   • Secolul X X I Anul 2009 BASARABIA CHISINAU Nina Josu, poeta: „Joi,12 martie,curent,in Sala cu Camin a Uniunii Scriitorilor,in prezenta mai multor scriitori,actori,ziaristi,profesori,a studentilor de la Facultatea de Filologie a Universitatii di Tiraspol refugiata la Chisinau,a avut loc monospectacolul”Ridica-te, Basarabie!”pe versurile marelui nostru poet Grigore Vieru,prezentat de Actorul Pelerin Vasile Butnaru.Cunoscutul scriitor Nicolae Dabija,si pe post de moderator,dezvaluind ca aSIStam la o premiera a monospectacolului”Ridica-te,Basarabie!”,a spus ca Actorul Vasile Butnaru a mai avut asemenea spectacole,recitand cu o deosebita maiestrie artstica din Eminescu,Blaga,Stanescu,Dabija in aproape 50 de scoli din Chisinau si din toata Basarabia Noastra. „Actorul Vasile Butnaru a prezentat odata un spectacol pe o scena rece ca gheata, altadata, intepandu-se in sarma ghimpata pe care o folosea ca recuzita,sangerandu-i o mana pe parcursul intregului spectacol, Actorul a citit la fel de inspirat, fara a da de inteles ca-i afectat de o alta durere decat cea sufleteasca. Una din revelatiile mele acum, cand a ajuns la Vieru, este ca Actorul nu recita, el poate citi poezie. Astfel, am descoperit ca poezia lui Vieru are alte dimensiuni dupa moarte… Poetul este un simbol al suferintei, un stegar. Acum steagul l-au preluat altii, cei din aceasta sala.Vieru, care a luptat pentru limba romana si istoria romanilor, pentru emancipare europeana, ne ofera astazi o alta lectura, alte dimensiuni a mai accentuat Nicolae Dabija. Recitalul Actorului Vasile Butnaru n-a lasat indiferenti pe nimeni din sala. Intr-o tacere deplina, la Flacara Unei Lumanari care a Ars pe parcursul intregii reprezentatii, Luminand parca, tot mai puternic si mai puternic, pe masura ce valul de sarma ghimpata de la granita dintre frati se micsora, tras cu mult greu si cazna(parea ca nu de mainele actorului pe scena improvizata)de insesi sufletele noastre, ale tuturor celor din sala, care,patrunsi de mesajul durut si tragic al poeziei lui Grigore Vieru, int-un timp foarte scurt, am trait intreaga drama a neamului romanesc din Basarabia Martira …” Impresionat profund,Nicolae Dabija a inSIStat ca „Ridica-te,Basarabie!”e un spectacol exceptional,Un Spectacol de Zile Mari. Multumesc din tot sufletul Actorului Vasile Butnaru ca l-a Readus pe Vieru printre Noi …”

   • SECOLUL XX ANUL 2010 BASARABIA CHISINAU Zinaida Bivol, poeta: „Domnule Actor Vasile Butnaru, ati Ridicat Sufletele Noastre, ne-ati transmis Durerea Poetului… Grigore Vieru n-a murit, Ramane cu Noi …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2010 BASARABIA CHISINAU Nina Josu, poeta: „VASILE, te mai intorci in Italia sau ai de prasit si de arat in diasporile romanesti din alte tari occidentale? Am in vedere Franta,Spania,Germania,Portugalia,unde exista foarte multi concetateni rupti de Matca Limbii Romane… Si atunci cand aud un vers de Nicolae Dabija,Grigore Vieru ori Mihai Eminescu se simt mult mai bine…Dorul de Tara capata alte dimensiuni, alta rezonanta. Am inteles ca-ai un proiect de mare calibru: „Un Strigat de Durere al Neamului Romanesc Strabate Lumea…”

   • SECOLUL XX ANUL 1999 ROMANIA BUCURESTI Anatol Ciocanu, poet basarabean: „Poetul Mihai Prepelita si Actorul Vasile Butnaru au facut ravagii in ROMANIA si prin toata EUROPA …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2006 BASARABIA CHISINAU Ion Bisir, Pesedintele Consiliuli de Conducere la Agentia Tinerilor Jurnalisti „AMP-International” : „Actorul Vasile Butnaru este o Personalitate Aparte … Linistit, pare atat de modest si simplu ca nu poti intui Puterea Dansului asa cum nu poti distinge dupa o Padure Verde-Verde ca este gata sa Erupa Un Vulcan nespus de Puternic… La una din sedintele recente ale Clubului Consiliului Europei „TRANSILVANIA” am avut Norocul sa-l Descoper pentru mine pe acest Mare Talent… A fost o Sedinta Unica… Cred ca asemenea sedinte se faceau prin Casele Regale unde nu fiecare sampalog avea acces. UN PAMANT NUMIT ROMANIA . NICHITA STANESCU. Coincindenta a facut ca in acele zile sa studiez la liceu Creatia Lui Nichita Stanescu… Si, sincer sa fiu, nu intalegeam nimic, si mi se crea impresia ca e o poezie fara sens … Si iata ca privesc Spectacolul Propus de Teatrul Unui Actor, unde dl Vasile Butnaru e si regizor, si scenograf, si actor si producator … 45 de minute nimeni nu a scos o soapta, o Liniste cum nu a fost niciodata, in nici un liceu din Tara… Atat de Captivant a fost Spectacolul… Cei drept, la finele spectacolului, dl Vasile Butnaru a zis ca Clubul Consiliului Europei intruneste Elita Tinerilor din Capitala… A Recunoscut ca Asemenea Spectator nu a mai avut… Iar Noi nu puteam Reveni din Lumea Metaforilor la Cotidianul Cenusiu … Eu si acum sunt insotit de „dansul” Lanturile de pe Bratele Actorului… de Sarma Ghimpata care ca Un Sarpe se incolacise in Jurul Lumanarii sa-i Sugrume Suflarea sau poate ca o Apara de antihristi … De la acel Spectacol am Constientezat ca STRABUNII MEI ALCATUIESC STREANGUL INVIZIBIL PE CARE IL PORT …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2006 BASARABIA CHISINAU Tatiana Savin, profesoara de Limba si Literatura Romana, Grad Didactic 1, Liceul „Titu Maiorescu” : „Sala de Liceu Rusesc… DECEBAL… O piesa de Teatru pentru copii de alte etnii… Spinoasa si hidoasa le-era gura,umpluta cu amar venin,ales atunci,cand se posteau, spunand ca EMINESCU nu va intinde Aici nicicand ale Sale RA-DACI-NI,batjocorit si umilit vartos de ei, Coropitori Haini … Apoi de cei ce Tara vand,ce Doine si Balade nu asculta,nici nu cunosc,Istoria prefac pe bunul plac,cioplind,ciuntind din ADEVAR, LOCASURI SFINTE, CTITORII furand si obiceiuri stramamosesti arunca, cu Chipuri de Lingai ca pe cenusa-n vant! Acum sedeau Smeriti in Sala de Liceu Rusec, patrunsi fiind de Gandul ca Painea Actoriceasca se Face Foarte Greu… Asta simteam si Noi, Un Suflet,poate Noua, in Sala de Liceu Rusesc, in Prag de Primavara, la Piept cu Martisorul… Asa juca ACTORUL VASILE BUTNARU …”

   • SECOLUL XX ANUL 1990 RUSIA MOSCOVA Silviu Silvian Fusu, actor si regizor de teatru: „VASILE, astazi ai fost Genial! Ai interpretat rolul Lui DECEBAL ca nimeni altul… Dar…eu te cunosc prea bine … Simt cu Sufletul ca ai Ganduri Ascunse … Nu va trece mult timp si ai sa fondezi Un Teatru Aparte … Un Teatru al Tau …Pentru ca nu poti creste cu adevarat la Umbra Unui Pom Mare si Rotat …asa cum sunt Eu … VASILE, ai nevoie de Multa Lumina… Ai nevoie de Mult Soare si Libertate … VASILE, te rog Un Singur Lucru : Sa nu uiti niciodata ca Tu ai fost, esti, si vei ramane Cel Mai Bun Actor al Meu din Toate Timpurile …”

   • SECOLUL XX ANUL 1982 BASARABIA INSTITUTUL DE ARTE DIN CHISINAU Claudia Caranfil, profesora de vorbirea scenica: ” VASILE, in comparatie cu colegii care sunt bine organizati si ascultatori… tu, parca ai fi din alta lume… Stimati colegi,am impresia ca VASILE viseaza sa-si fondeze Un Teatru Privat… „VASILE, te rog frumos: sa ma inviti la primul tau spectacol …”

   • SECOLUL XX ANUL 1990 BASARABIA Veniamin Apostol, actor si regizor de teatru,Rectorul Institutului de Arte din CHISINAU : „VASILE, ai „fugit” de la cursul meu de actorie si regie… Dar tot la mine ai venit …”

   • SECOLUL XX ANUL 1999 CHISINAU Andrei Baleanu, actor si regizor de teatru : „VASILE, am auzit ca prezinti spectacole mai mult prin TARA … Te rog frumos: transmite salutari lui Andrei Baleanu din ROMANIA … din partea lui Andrei Baleanu din BASARABIA …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2006 BASARABIA CHISINAU Tatiana Savin, profesoara de limba si literatura romana,grad didactic 1, Liceul „Titu Maiorescu”: „Multumesc din tot sufletul Actorului Vasile Butnaru,care a vizitat Liceul „Titu Maiorescu” in primavara anului 2004 …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2006 BASARABIA CHISINAU Ana Gherciu,eleva,cl X-a, Liceul „Gheorghe Asachi” : „Sa rupem sarma ghimpata din mintile noastre zapacite! Noi nu avem unde ne ascunde decat pe Campul de Lupata … Pe data de 9 noiembrie, in incinta liceului nostru a avut loc un mare spectacol, unul de istorie,de poezie,de limba,de Maiestrie,de CURAJ! Actorul Vasile Butnaru a reusit sa faca o liniste inaltatoare in sala,nu prin dojeneli la adresa celor care aveau prea multe sa-si spuna,ci prin poezie,prin versuri recitate din adancul sufletului cu o emotie care facea sa patrunzi in profunzimea sensurilor lor,care reamintea celor care si-au permis sa uite de marea noastra durere-BASARABIA… Poeziile scriitorului Nicolae Dabija au fost reunite intr-un spectacol de zile mari care te face sa te cutremuri si sa-ti regasesti DEMNITATEA… Grigore Vieru intr-un volum al sau a spus ca „Nicolae Dabija este o vie dovada ca BASARABIA n-a murit si nu are de gand sa moara..” Caci atata timp cat nu stam cu mainele in buzunar si nu lasam sa ne putrezeasca mintea de minciuni auzite despre originea si limba noastra,a basarabenilor de dincoace de Prut,nu „suntem prosti,dar multi”,ci multi si corect INFORMATI… Chiar daca Actorul Vasile Butnaru a fost Singurul Actor in acest spectacol numit „BASARABIA MARTIRA”,scena Emana Toata Durerea pe care o simtea Protagonistul. Aveai impresia ca spunea Cuvinte Patate de Sange,Sangele Mosilor Nostri care s-au Sacrificat pentru Noi…Laimotivul acestei prezentari a fost usor de opservat si de inteles-Sarma Ghimpata,care semnifica un Hotar,Hotar al Unui Teritoriu Ciopartit,fara cap si fara picioare,hotar care la sigur nu ar trebui sa existe … Un alt motiv era LUMANAREA care semnifica SPERANTA,CREDINTA intr-un Viitor Frumos,si,poate,Comemorarea celor care nu mai sunt printre noi …Actorul Vasile Butnaru prin poeziile lui Nicolae Dabija a reusit sa ne vorbeasca despre Istoria Tarii Noastre „oglindita in aburul evenimentilor” prin care i-a fost dat BASARABIEI sa treaca,a reusit sa ne ravaseasca,trezind dragostea fata de Neamul caruia apartinem si interesul fata de istoria lui… Eu sper ca fiecare din cei care au fost MARTORI la acest spectacol,a intales ca poate face ceva si pentru a schimba ceva intr-o tara amortita, e nevoie sa fim CURAJOSI pentru a fi CINEVA… Le urez succes colegilor mei in realizarea acestor ganduri… Multumim din tot sufletul Actorului Vasile Butnaru si Poetului Nicolae Dabija pentru CURAJ …”

   • SECOLUL XX ANUL 1980 BASARABIA INSTITUTUL DE DE ARTE DIN CHISINAU Veniamin Apostol,actor,regizor de teatru, si conducatorul cursului de actorie si regie: „In aceasta sala sunteti adunati toti studentii mei de la actorie si regie… Inca nu se stie cine dintre voi va deveni actor sau regizor de teatru… Timpul va demonstra cine va fi Cel mai Bun … Ca actor si regizor cu experienta va pot marturisi un singur lucru: Nu este suficient sa ai Talent… Va trebui sa munciti in sudoarea fruntii pe parcursul intregii vieti … „

   • SECOLUL XX ANUL 1987 BASARABIA MOLDOVA-FILM : „La initiativa Lui Emil Loteanu am fost angajat in cadrul studioului de cinematografie. Am colaborat cu regizorul Stefan Bulicanu la filmul „Floare Albastra”. A urmat o alta lucrare „Atmosfera Incarcata”regie Igor Isac . Si pelicula cinematografica „Palata Numarul 6″ regizor Vitalie Tapes …”

   • SECOLUL XX ANUL 1988 BASARABIA Silviu Silvian Fusu, actor,regizor si Fondatorul Teatrului de Entnorafie si Folclor „Ion Creanga” din CHISINAU: „Ma adresez celor tineri care au fost angajati in teatrul nostru: Stimati colegi,la noi se munceste foarte mult in spectacole… Dumneavoastra nu cumva credeti ca Vasile Butnaru a ajuns Actor de Drama de Categorie Superioara peste noapte? La inceputuri Vasile a activat in cadrul Teatrului Dramatic „Vasile Alexandri”din Balti in calitate de… Lucrator de Scena! Apoi a studiat la Institutul de Arte sub indrumarea atenta si parinteasca a lui Veniamin Apostol, Andrei Baleanu, Damian Dimitrov si altii… Apoi a venit la teatrul nostru…Mai intai a lucrat ca Seful Casei de Bilete… Am dorit sa-l cunosc mai bine… Pe urma a fost angajat in spectacole de mare amploare: „Decebal”,”Stefan cel Mare”,”Casa Mare”,”Cezara”,”Zamolxis”… Actorul Vasile Butnaru,Rodica Cojocaru,Ion Grosu,Iurie Morarita si alti trebuie sa va serveasca ca Model Demn de Urmat …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2005 BASARABIA CASA LIMBII ROMANE „NICHITA STANESCU” CHISINAU : „Monospectacolul „Acasa Neamului” de Iulian Filip prezentat in premiera…Printre spectatorii de mare calibru au fost Poetul National Grigore Vieru,Nicolae Dabija,Vasile Romanciuc,Ion Taranu,scriitor si atasat cultural la Ambasada Romaniei din Chisinau,Alexandru Bantos,Iulian Filip,Mihai Cimpoi ,Ianos Turcanu si altii …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2009 BASARABIA CHISINAU „Am lucrat din greu impreuna cu Nicolae Dabija la spectacolul nostru „Basarabia Martira”,care si-a indeplinit Misiunea atat in Basarabia,Nordul Bucovinei si Tinutul Herta iata scopul acestui spectacol. Lupta pentru Sfanta Libertate si Revenirea Acasa,la sanul Patriei Mama Romania, va Continua… BASARABIE,SCOALA SI DEPRINDE-TE CU MERSUL INAINTE! ASA CA VICTORIA MULT ASTEPTATA SA TE GASEASCA IN PICIOARE!

   • SECOLUL XX ROMANIA MARESALUL ION ANTONESCU: „Mama, daca mor,este pentru Bucovina si Basarabia. De ar fi sa reincep as face la fel.”

   • SECOLUL XX ROMANIA MAMA MARESALULUI ION ANTONESCU: „Subsemnata,Lita colonel Baranga,in varsta de 88 de ani, implor cu lacrimile in ochi,marinimia Majestatii Voastre,ca sa binevoiti a acorda inalta gratie,de a comuta pedeapsa cu moartea data de Tribunalul Poporului in ziua de 17 mai 1946 fiului meu unic,Ion Antonescu. Cu nadejde nestramutata in netarmurita solicitudine a Majestatii Voastre, si in intalegerea nenorocirii abatute asupra mea. Raman Majestatii Voastre preaumila si supusa Lita col.Baranga.”

   • SECOLUL XX ANUL 1943 ROMANIA MARESALUL ION ANTONESCU „Eu lupt cu Rusia care este un inamic mortal al tarii mele.. Jafurile Germaniei le putem indura,dar sub amenintarea Rusiei putem sucomba. Eu lupt intotdeauna cu Rusia, comunizmul Uniunii Sovietice este un mijloc,nu sfarsitul imperializmului rus,care vrea Constanrinopolul,si poate sa ajunga acolo numai traversand sau inghitand Romania. Eu nu fac un joc de trisor,ca vecinii mei unguri,visand prabusirea germanilor si sosirea englezilor eliberatori. Drumul spre Constantinopol nu trece prin Budapesta si ei nu au motive sa se teama de Rusia. Noi avem. Noi stim ca dusmanul mortal al Romaniei este Rusia lui Petru cel Mare si a Ecaterinei II-a,carora Stalin le-a ramas credincios si trebuie sa recunoastem,li continua genial. Este ursul rus dintotdeauna, care, invesmantandu-se astazi in comunizm,inainteaza in numele unui ideal care corupe intelectualitatea si,ascunzandu-si coltii dupa o zdreanta rosie,atrage masele de muncitori si tarani. Eu voi arunca in razboi,spre a-i zagazui pe rusi,toate fortele pe care voi izbuti sa le inarmez,convins ca acesta este supremul bine pentru Romania: zagazuirea rusilor…” /Declaratie confidentiala facuta de MARESALUL ION ANTONESCU ziaristului italian Lamberti Sorrentino pentru „IL TEMPO” la 26 ianuarie 1943/

   • SECOLUL XXI ANUL 2012 REGATUL SPANIEI MADRID „Multumesc din tot sufletul medicilor de la Spitalul MONCLOA pentru interventia chirurgicala pe care am suprtat-o in data de 24 octombrie. O Lucrare facuta cu multa dragoste si credinta. Bunul Dumnezeu sa Va rasplateasca eforturile Nobile depuse pe Altarul Umanitatii!”

   • SECOLUL XXI ANUL 2012 REGATUL SPANIEI MADRID „Multumesc din tot sufletul lui Oscar si Silvia-colaboratori al Serviciului Mobil SAMUR care au reusit sa efectueze transferul meu de la Spitalul „Ramon y Cajal” (Lista de asteptare pentru operatie este foarte mare!) la Spitalul MONCLOA!”

   • SECOLUL XXI ANUL 2012 REGATUL SPANIEI MADRID „Multumesc administratiei si colaboratorilor de la Casa Encendida (CAJA MADRID) pentru atentie si corectitudine!”

   • SECOLUL XXI ANUL 2012 REGATUL SPANIEI MADRID „Multumesc din tot sufletul administratiei si colaboratorilor de la Biblioteca Regionala pentru Serviciile Oferite la nivel inalat!”

   • TRIUNGHIUL DE AUR AL DACIEI: „De teama sa nu inviem,/Ne-au risipit cetatile,ne-au ucis altarele,/Toate frumusetile,ca intr-un blestem,/Ni le-au schilodit.Si-am ramas doar cu soarele,/Din el ne-am croit poteci in padure,in munte,/Langa vetre marunte/Daca te uiti bine,inapoi/In pietre,nemuritori,suntem noi,numai noi.”

   • PROMISIUNEA TRACO-GETO-DACILOR: „Ne vom intoace intr-o zi,/Ne vom intoarce neaparat./Vor fi apusuri aurii,/Cum au mai fost cand am plecat.”

  • Secolul XX, Anul 1997. Germania. „Sunt emotionat de spectacolul prezentat in cadrul Ambasadei de la Bonn. A fost o fericita ocazie sa ne intalnim aici mai Multi Romani si sa Meditam Impreuna asupra Istoriei Noastre Tragice …” TUDOR DUNCA, AMBASADORUL ROMANIEI LA BONN

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Antoaneta Lucasciuc, profesoara: „M-a cucerit Chipul Actorului. O asemanare perfecta cu Isus Hristos. Ochii senini, cuvintele izvorate din suflet, camasa lunga, imaculata … era asemenea Lui Mesia … Isi ducea Crucea in Spate pe drum spre GOLGOTA …”

   • Secolul XX Anul 1997 GERMANIA BONN Andrei Baleanu, critic de teatru: „Actorul Vasile Butnaru a prezentat un spectacol emotionant, jucat intr-o limba frumoasa, romaneasca si cu un continut foarte bogat care a impresionat publicul …”

   • Secolul X X I VATICAN Anton Lucaci, preot: „Vasile au trecut 12 ani de la ultima noastra intalnire .. Ma bucur ca ai Revenit la VATICAN … Trebuie sa continuam Colaborarea Crestina …”

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Mihai Prepelita, poet: „Vasile Butnaru este Un Actor-Calugar , care a devenit la exterior si la interior aproape ca Un Hristos al Nostru …”

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA ANCONA Ioan Toba, preot ortodox: „Dumnezeu m-a inspirat sa zic: „Da, Frate Vasile, Vino in Fata Sfantului Altar Pregatit de Noi…” Am dat ceea ce a vrut Bunul Dumnezeu, i-am dat Cuvant Actorului Vasile Butnaru, Rascolindu-ne Sufletele cu Glasul Lui Dulce de Poet si Interpret …”

   • Secolul XX Anul 1995 UCRAINA KIEV Larisa Cadarova, artista a poporului: „Spectacolul prezentat de Vasile Butnaru este o Capodopera … Actorul este expresiv atat exterior cat si interior … O Lucrare facuta cu Multa Dragoste si Credinta …”

   • Secolul X X I Anul 2003 ROMANIA SUCEAVA Ovidiu Vintila, scriitor: „Ieri, in sala de festivitati a Muzeului de Istorie din Cadrul Complexului Muzeal Bucovina, Actorul Basarabean Vasile Butnaru a sustinut monodrama „Mucenicul” scris de Mihai Prepelita. Vasile Butnaru este inzestrat cu o simtire aleasa. Piesa de astazi e insasi Istoria Teribil de Zbuciumata a acestei parti a ROMANIEI. O putem considera, fara nici un fel de retineri, Drama Populatiei acestei Tari. Pe tot parcursul monodramei ne este transpusa Durerea, de aici fiind generata si o Tensiune care iti sapa-n Suflet pana la Lacrimi … Insolitul Actor Vasile Butnaru sublinieaza faptul ca mesajul spectacolelor pe care le sustine este „LUMINA” mereu datatoare de SPERANTA si CREDINTA …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2009 12 MARTIE BASARABIA CHISINAU Uniunea Scriitorilor din MOLDOVA : ” RIDICA-TE, BASARABIE! ” Monospectacol axat pe versuri de GRIGORE VIERU … Urmeaza Miscarea Facuta de Noua Generatie care a cutremurat din temelie regimul comunist de ocupatie … (7 aprilie)

   • SECOLUL XXI ANUL 2007 12 APRILIE BASARABIA UNIVERSITATEA DE STAT DIN TIRASPOL Valentina Butnaru, Sefa Catedrei de Limba si Literatura Romana : „Spectacolul de poezie „Basarabia Martira” in regia Actorului Vasile Butnaru s-a desfasurat in incinta Universitatii de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chisinau) sub semnul comemorarii Zilei Nationale a Romanilor de Pretutindeni si se inscrie in Palmaresul Sarbatorilor de Suflet de pe aceste meleaguri. Monologurile din spectacol s-au derulat printr-o declansare de Lumini si Umbre,de stari si Trairi Sufletesti,de unde survine extraordinara Ardere Interioara a Artistului marcat in permanenta de Povara Propriului sau Destin; de a evoca,de a se mentine si a intretine Flacara devoratoare a inspiratiei in realitatile curente. Versurile lui Nicolae Dabija,asa cum au rasunat din Recitalul Actoricesc,se inscriu in niste situatii existentiale specifice si se refera la un Univers de Valori ce tin de Sfera Sacrului si a Intuitiei Mitice… In primul rand,vom remarca pledoariile pentru anumite valori general-umane si nationale,tendinta de a mentine in Constiinta Contemporanilor permanenta memoriei,a cinsti stramosii,a reintegra in drepturile ei firesti stralucirea limbii materne si spiritualitatea ahtohtona prin istorie,traditii,obicee. Comunicarea Artistica cu spectatorul s-a produs in mod spontan …Versurile din spectacolul „Basarabia Martira”picura ca o Lacrima din Cer ca sa ne aminteasca de Tara, Neam, Dumnezeire, Actorul raporteaza sentimentele traite la contextul dramatic al epocii,facand ca Lacrima Ancestrala a scrisului lui Nicolae Dabija,sa purifice sufletele,sa cada peste Umerii de Sanctuar ai Basarabiei instrainate si, in felul acesta sa Mentina in Constiinta Contemporanilor DORUL de TARA … Spectacolul „Basarabia Martira” prezentat de Actorul Vasile Butnaru indica o Treapta spre apropierea Unui VIS MULTASTEPTAT …”

   • SECOLUL XX ANUL 1997 BASARABIA CHISINAU Marcela Gafton, ziarista: „Domnule Vasile Butnaru, stiu ca ati activat multi ani in cadrul Teatrului etnofolcloric „Ion Creanga”, ati fost printre protagonistii spectacolelor „Stefan cel Mare” si „Decebal”… Ulterior, ati fondat Teatrul Unui Actor cu care colindati Lumea de multa vreme …Ati revenit recent la Chisinau dintr-un lung turneu prin Tara, unde ati prezentat monospectacolul „Mucenicul” de Mihai Prepelita, care s-a bucurat de un Real Succes la Public … FELICITARI !”

   • SECOLUL XXI ANUL 2010 BASARABIA CHISINAU Nina Josu, poeta: „Cum crezi,VASILE,poate ca neunirea noastra cu Tara este si o Vrere a Lui Dumnezeu? Si-ti spun de ce. Noi in Suferinta Noastra ne-am intors cu Fata spre Biserica,spre Credinta,spre Dumnezeu… Italia,in secolul XIX,cand era foarte dezbinata,a optinut unitatea nationala prin biserica.Dupa ce si-a rezolvat problemele,Italia s-a indepartat de biserica… Pentru ca are Catedrale Uriase si le-ai vazut de multe ori pustii: sunt putini copii la serviciile divine… Franta este o Tara aproape ateista… Si in Germania,Spania,biserica este marginalizata… De ce? Pentru ca occidentalii si-au rezolvat problemele. Noi, Romanii, nu le-am rezolvat… Si atunci incercam sa le rezolvam prin intermediul Bisericii… Si cred ca Unirea Noastra despre care ai Vorbit in Italia, si Vorbesti si Acum, se va face… Dar se va face nu cand va dori Tara cutare sau Tara cutare, America sau Federatia Rusa, nici chiar cand Va Dori BASARABIA sau ROMANIA, dar Atunci cand Va Dori Cel de Sus…Si Cel de Sus pregateste acest Moment Deosebit prin Oameni, prin Cuvant, prin spectacolele Tale, prin poeziile pe care le reciti de Nicolae Dabija,Grigore Vieru si Mihai Eminescu … Si chiar prin Cei care Vin sa Fie Prezenti cu Lacrima Lor la Liturghiile Tale …Pentru ca ceea ce prezinti la aceste spectacole sunt niste Liturghii, continuari la Liturghiile Oficiale in Biserica …”

   • Secolul XXI ANUL 2010 BASARABIA CHISINAU Mihai Moraras, scriitor: „E una sa citesti poezia lui Vieru si alta-i s-o Reciti si s-o Traiesti ca Actorul Vasile Butnaru in Fata Tuturor …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2000 BASARABIA CHISINAU Ioan Stici, scriitor : „De altfel, cuvinte de bine a rostit la adresa Actorului Vasile Butnaru insusi Dumitru Fusu, cel mai inalt „pisc al genului” de la Noi, Omul care a facut Epoca in Domeniul respectiv aici, ACASA… Si e bine cand Sensibilitatea nu are emotii alergice la Succesele Confratelui… Asa ar trebui sa fim dintotdeauna Noi, Romanii Basarabeni …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2006 BASARABIA CHISINAU Raisa Ciobanu, poeta: „In incinta Ambasadei Romaniei la Chisinau, Talentatul Actor Vasile Butnaru a sustinut un Recital din Creatia Poetului Nicolae Dabija… Poezia sociala este o poezie trista si nostalgica precum trista si nostalgica este Viata si Istoria Noastra… Ia izvoraste din Realitatea pe langa care Un Suflet Sensibil nu poate trece indiferent,atingandu-i coardele Sufletului care Geme si care se Framanta,Zbatandu-se s-o schimbe… Genialul Poet Nicolae Dabija trece prin Inima Sa Durerea Sfartecarii Basarabiei… Actorul Vasile Butnaru, in timp ce declama versurile pline de drama care este data Poporului Nostru sa o Traiesca, purta in Mani o Lumanare incolacita de o Sarma Ghimpata… Pe alocuri Sarma Strapungea Lumanarea si Manele Actorului, incat parea ca aerul se va umple de Gematul de Durere, care semnifica de fapt Durerea si Deznadejdea Poporului Nostru…Flacara Lumanarii insa da CURAJ…Sarma Ghimpata doar ne-a imprejmuit, ne-a izolat de Tara-Mama, si de restul Lumii, nereusind insa sa stinga Focul si Dorul din Inimile Noastre… Flacara Lumanarii nu este altceva decat LUMINA care vrea sa trezeasca mintile amortite, LUMINA care neaparat va veni si o NOUA ZI, ce va insemna si o NOUA ERA… Ce va insemna o INVIERE… INVIEREA NEAMULUI ROMANESC… Excelenta Sa Filip Teodorescu, Ambasador al Romaniei la Chisinau a multumit personal Talentatului Actor Vasile Butnaru pentru monospectacolul „BASARABIA MARTIRA” axat pe versuri scrise de Genialul Poet Nicolae Dabija …”

   • SECOLUL XX ANUL 1994 BASARABIA CHISINAU Ludmila si Dragos Butnaru : „Sunt o sotie iubitoare… Si atunci cand vad ca sotul meu nu doarme noptile gandindu-se doar la teatru, caut o iesire din situatia creata… Pentru ca de aceasta depinde si Armonia in Familie… Vreau ca Sotul Meu sa fie multumit … Aceasta ma face Fericita pe mine, si pe Copilul Nostru-Dragos… In anul 1992 am Fondat Teatrul Unui Actor… Iar in luna februarie 1994 ne-am lansat pe scena Teatrului „Luceafarul” cu Primul Nostru monospectacol SPOVEDANIE de Geo Bogza, Multa Lume a ramas Uimita… Cum de Un Singur Actor a Reusit sa Adune la Premiera monospectacolului Atatea Oameni de Creatie ?… E vorba de Un Nou Mod de Gandire Teatrala… Teatrul Nostru este foarte mobil, bazat pe SIMBOLICA si METAFORA… Intr-un Cuvant, TEATRU LIBER si INDEPENDENT, care se poate deplasa la orice ora, oriunde, atat in Tara, cat si peste Hotare… Dar nu si fara raspundere… Din momentul deschiderii Teatrului am inteles ca spectatorii asteapta ceva neobisnuit de la NOI… Monospectacolele Noastre sunt de scurta durata (40-45 minute) fara multa recuzita, si deci pentru a avea succes e nevoie de o Munca Asidua… Daca in „spectacolele mari” unii actori pot sa-si permita „smecherii”,apoi Actorul angajat intr-un monospectacol nu-si poate „insusi” un asemenea lux… Va spun de ce: Toata atentia spectatorului este indreptata spre Actor, pe care nu-l slabeste din ochi pana la sfarsitul reprezentatiei… De aceea la fiecare repetitie mizam pe Stare Launtrica a Actorului… Probabil, de aici apare Responsabilitatea, de aici Vine Succesul Intalnirilor Noastre cu Publicul… Cateva saptamani in urma am prezentat mai multe spectacole la diferite institutii din raza orasului Chisinau, si vreau sa va spun ca ASIStenta a ramas satisfacuta de Jocul Actoricesc a Lui Vasile… Chiar si vorbitorii de Limba Rusa au urmarit cu Un Interes Sporit Trairea Interioara si Exterioara a Actorului, unii spectatori de etnie rusa chiar au si Lacrimat …Astfel nici nu se poate, Actorul, daca are CURAJUL si INDRAZNEALA sa apara de UNUL SINGUR IN SCENA, e Dator sa se prezinte la Un Nivel Artistic Foarte Inalt … Cred in VASILE nu pentru ca imi este sot… ACTORUL VASILE BUTNARU ESTE UN TALENT VERITABIL… Doresc Foarte Mult ca Vasile sa-i dea Viata Chipului Lui Iisus Hristos intr-un Spectacol de Valoare sau intr-un Film de Exceptie, cu Un Regizor de Talie Universala… A propo, in primavara trecuta, cand am participat la Festivalul Performantei Actoricesti de la Bacau, Presedintele Juriului, RODICA MANDACHE, a mentionat faptul ca VASILE ar fi impecabil in rolul Lui ISUS, fapt care il consemneaza si alti specialisti de Teatru… Sper ca Visurile Noastre sa nu ramana un miraj, ci sa Devina Pura REALITATE … Avem PLANURI MARI … Visam sa Plecam peste Hotare, VISAM … N-as vrea sa dezvalui TAINE-LE NOASTRE, DAR CRED CA VETI MAI AUZI DESPRE NOI …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2012 REGATUL SPANIEI MADRID „Mihaela si Ovidiu,Va multumesc pentru spriginul acordat la organizarea unor spectacole cu caracter profund religios predestinate comunitatilor romanesti din Peninsula Iberica.Bunul Dumnezeu sa fie milostiv cu voi acum si in vecii vecilor AMIN!”

  • Secolul XX Anul 1998 VATICAN. Anton Lucaci,preot: „Un teatru aparte,cu un singur actor intruchipand la modul esential eforturile Unui Neam care-si cauta fara intrerupere DEMNITATEA si LOCUL in Universul Uman parcurgand Calea Purificarii Interioare prin JERTFA,pana cand Balada propriei resemnari se transforma in Cantare de Pasti …”

   • Secolul X X I Anul 2000 BASARABIA Ion Stici, scriitor : „Zilele trecute l-am ascultat si contemplat in monospectacolul RUGACIUNE de Tudor Arghezi, adoptare scenica Ludmila Butnaru; a evoluat langa impozantul brad de Anul Nou de la Piata Centrala din Chisinau. O multime de lume a ramas fascinata ascultand si participand cu sufletul la rugaciune. N-am vazut de cand sant asa ceva: pe fonul Baladei lui Ciprian Porumbescu, imbracat sumar doar intr-o camasa mare de in, fara incaltari, aidoma unui adevarat Mesia, actorul si-a rostit RUGACIUNEA, aducandu-l aici in piata pe marele si inconfundabilul Tudor Arghezi. Vasile Butnaru la infatisare are foarte mult linii comune de asemanare cu Isus Hristos, de aici poate si acea atractie si interes starnite la public: toti se opreau si priveau uluiti la El …

   • SECOLUL XXI ANUL 2010 BASARABIA CHISINAU Nina Josu, poeta: „Vasile, poezia lui Nicolae Dabija si Grigore Vieru ai prezentat-o ca pe niste RUGACIUNI … Probabil este acea Misiune Purificatoare a versului pe care l-ai adus in CATEDRALE, de unde a lipsit poezia, pentru ca Primii Psalmi erau, de fapt, niste Poeme Dedicate Lui DUMNEZEU…In ultimile secole insa Poetul a cam disparut din BISERICA, in sensul ca poezia s-a orientat spre alte valori… Dar iata ca Tu in EUROPA ai Readus Poezia in CATEDRALE, ai adus-o CREDINCIOSILOR… Faptul ca CREDINCIOSII a SIS tau in CATEDRALE, la spectacolele de poezie ca la o continuare a SLUJBEI DIVINE, vorbea de faptul ca poezia are si o Misiune de Curatire Sufleteasca… Si cred ca ti-ai facut MISIUNEA APOSTOLICA cu varf si indesat, pentru ca avem ecouri pozitive, din EUROPA, de la Concetatenii Nostri, ca te-au Ascultat Plangand, ca au esit cu Lacrimi in Ochi de la Sfanta Biserica… Lacrimi de Durere, dar si de Bucurie, pentru ca ti-au Auzit CUVANTUL si au Auzit Limba Noastra cea Romana care, Rostita in EUROPA, acolo unde ai ROSTIT-O TU, era ca UN DOR DE ACASA …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2008 ROMANIA PLOIESTI Andrei Vartic, scriitor,actor si regizor de teatru: „Poti sa intreci acceleratia caderii libere, dar nici un om nu poate intrece acceleratia mintii libere. Nici chiar acceleratia propriei minti libere. Asa ne-a fost dat noua Nichita Stanescu. Duminica 30 martie 2008.dimineata, vreo 30 de europeni, printre care vreo 10 copii vorbareti, il omagiau pe Nichita Stanescu la Casa lui din Ploiesti. A improvizat un flaut cateva teme clasice, au recitat versuri doi actori, dar numai cel din Basarabia,VASILE BUTNARU, le stia pederost. Cand,insa s-a terminat Recitalul de Poezie si muzica in mica salita unde se intampla evenementul ramasese doar 5 sarbi, in frunte cu Adam Puslojic, 5 romani din Basarabia si Bucovina, in frunte cu Mihai Cimpoi,Nicolae Dabija, VASILE BUTNARU, Vasile Tariteanu si Andrei Vartic, si doi romani din Romania in frunte cu ei insasi. De toti – 12… Adam le striga celor care plecau: „Domnilor si doamnelor,dragi si preafrumosi copii, nu plecati, noi am venit aici din toata Europa sa va spunem lucruri esentiale despre poezia celui mai mare poet din secolul XX ! Nimeni nu s-a intors …

   • SECOLUL XXI ANUL 2003 ROMANIA ALBA IULIA Nicoleta Bulgarea, ziarista: ” Actorul Vasile Butnaru a fost partas la evenimentele aniversare de la 1 Decembrie 2003 de la Alba Iulia, iar de atunci a prezentat mai multe spectacole in Cetatea Unirii : „Universitatea 1 Decembrie 1918”, Colegiul „Horia Closca si Crisan”, Casa de Cultura din Blaj, Scoala Generala „Vasile Goldis” si Grupul Scolar numaru 3 din Alba Iulia… Actorul Basarabean Vasile Butnaru spune: „Eu ascult Glasul de Sus, eu simt ca energia din mine Vine de la Dumnezeu si raman in Alba Iulia atata timp cat Bunul vrea …” Actorul Pelerin este pentru prima data la Alba Iulia, despre care spune ca a ajuns pe Un Loc Sfant …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2010 BASARABIA CHISINAU Nina Josu, poete: „Draga ACTOR VASILE BUTNARU, ai lipsit mai bine de sapte luni de ACASA …Am impresia ca Acasa Ta s-a mutat pentru sapte luni Acolo unde este Casa Multora dintre Romanii plecati in Diaspora Romaneasca din Italia,cu care ai avut mai multe intalniri si ai popolarizat Poezia Basarabeana in Europa.. In primul rand este vorba de Grigore Vieru,Nicolae Dabija,Mihai Eminescu si altii… VASILE, cu ce impresii ai venit din Europa? Ce zice Europa despre Noi? Cum apreciaza Poezia Noastra? Daca ne vrea EUROPA, daca celor plecati de ACASA le este Dor de Limba Romana, de Poezia Romaneasca, de VALORILE NOASTRE …”

   • MA ADRESEZ TUTUROR CARE VIZITEAZA PAGINA vasilebutnaru.wordpress.com Actorul Vasile Butnaru „Va solicit sprigin financiar pentru a continua derularea proiectului de mare calibru „Un Strigat de Durere al Neamului Romanesc Strabate Lumea …”

  • Secolul XX Anul 1998 Franta PARIS. Nicolae Lupan,scriitor: „O opera excelenta ca interpretare. Modalitatea actorului de-a convinge spectatorul de importanta mesajului scris de poet este nemaipomenita. Acest spectacol va avea un rasunet benefic si in alte capitale ale lumii …”

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA FLORENTA Petre Coman, preot ortodox: „Dumneata ai un rol deosebit in propogarea acestei Culturi,ce este ca o Icoana Vie care vorbeste si care se misca… Ce frig a fost in aceasta zi,dar toata raceala si toata oboseala au zburat ca prin vis de la primele fraze recitate. Imi vei ramane Scump si te voi Pomeni in continuare in SFINTELE RUGACIUNI cu Toti cei Draji Dumitale …”

   • Secolul XX Anul 1997 FRANTA PARIS Eugen Holban, scriitor: „Am mai auzit de Talente din BASARABIA ROMANEASCA, dar cele vazute si auzite aici, la PARIS, m-au Miscat Profund … Am Trait cu Adevarat acest spectacol prezentat de Actorul Vasile Butnaru …”

   • Secolul X X I Anul 2005 ROMANIA ALBA IULIA Dan Lungu, scriitor: „L-am intalnit pe Vasile Butnaru intr-o seara friguroasa de decembrie. Era la cateva zile dupa „Sfanta Zi de 1 decembrie”. Actorul Vasile Butnaru venise la invitatia Unui Grup de Oameni sa joace un spectacol la sediul partidului ROMANIA MARE din ALBA IULIA… Pentru a ne Reaminti ca Suntem Romani si avem de dus o Povara Grea: CRUCEA NEAMULUI ROMANESC … Actorul Vasile Butnaru este Unul din Purtatorii Crucii Neamului Romanesc … Ca el sunt sute, mii sau milioane dar Noi Suntem prea Orbi sau prea Ignoranti ca sa-i vedem …

   • Secolul X X I Anul 2007 BASARABIA CHISINAU Nina Josu, poeta: ” Doar pe parcursul Unui Singur An, 2007, Actorul Vasile Butnaru, cu spectacolul „Basarabia Martira” pe versuri de Nicolae Dabija, impreuna cu scriitorul Nicolae Dabija au prezentat mai mult de 40 de spectacole in cele mai prestigioase istitutii de invatamant din municipiul Chisinau, cu salile arhipline de fiecare data. Spectacolul a fost prezentat in scoli, licee, universitati. Lumanarea Aprinsa pe intreg parcursul fiecarui spectacol a ramas sa arda in ochii elevilor, studentilor, profesorilor, ai parintilor si din localitatile care intra in municipiul Chisinau, cum ar fi Sangera, Ialoveni, Bacioi, Truseni … Iar zanganitul de lanturi, care face parte din efectele sonore ale spectacolului, oricat de putin auzit uneori, i-ar fi trezit si pe cei din morminte … „Basarabia Martira” este axat pe trei elemente fundamentale, ce reprezinta Natiunea: istoria, limba si cultura romana … Iar Dorin Chirtoaca, candidat la functia de primar general al municipiului Chisinau, a gasit un electorat bine prigatit si foarte receptiv la platforma sa electorala …

   • Secolul X X I Anul 2002 ROMANIA TIMISIOARA Aurelian Turcus, scriitor: „In toamna aceasta Actorul Vasile Butnaru a venit pentru prima data la Timisoara. A sustinut spectacole la Casa Tineretului, in institutii de invatamant, la institutii sanitare si nu in ultimul rand in Piata Victoriei, in Fata Teatrului National … Cred ca, deja, in memoria spirituala a cetatii noastre s-a impregnat Imaginea Christica, Apostolica, a acestui Insolit Pelegrin Actor, imbracat intr-un Camesoi Alb, simbolic-singura Lui recuzita scenografica .. Actorul a fost insotit de cunoscutul poet basarabean Toma Istrati …

  • Secolul XX Anul 1995 RUSIA MOSCOVA Nelly Sorochin,critic de arta: „Monospectacolul „MUCENICUL” este o Lucrare foarte fina,cu o maxima concentrare interioara. Actorul a reusit sa ne transmita prin Cuvant,Gest siPlastica Trairea Lui Sufleteasca. Spectacolul a fost interesant si prin faptul ca actorul ne-a convins de parcurgerea complicata a Drumului Sau spre Idealul Suprem… A fost o Lupta a Simturilor. Draga Vasile,iti doresc sa atingi cele mai Inalte Culmi in Arta!”

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Silviu Silvian Fusu, actor si regizor de teatru: ” Dupa cinci ani de despartire cu Actorul Vasile Butnaru mi-am dat seama cat de mult au actionat asupra Lui acesti ani de singuratate … Aidoma Lui Isus Hristos care a postit patruzeci de zile in Pustiu, Vasile a adunat in Sine CREDINTA … Aceasta CREDINTA s-a profilat in monospectacol. Vasile ne-a convins de un Lucru – Actorul care nu se misca in spatiul scenic poate fi Foarte Activ in SPATIUL COSMIC!”

   • Secolul 21 Anul 2006 BASARABIA Vasile Nanea,Consilier Cultural la Ambasada Romaniei din CHISINAU: „Un Pamant Numit Romania”. Monospectacol prezentat in premiera de Actorul Vasile Butnaru pentru colaboratorii Ambasadei Romaniei la CHISINAU. Spectacol cu caracter profund filozofic. Multumesc Actorului Basarabean pentru CURAJ!”

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Sorin Gratieanu, poet: „Vasile, Natura te-a inzestrat cu Talent … Sa nu uiti de acest fapt niciodata! DARUIESTE-TE OAMENILOR!”

   • SECOLUL XXI ANUL 2010 BASARABIA CHISINAU Nina Josu, poeta: „VASILE, din cate stiu,i-ai Adunat pe Concetatenii Nostri de diferite Confesiuni religioase,au fost prezenti la spectacolele tale chiar unii adepti ai unor secte care se afla la munca in Italia… Postul de radio VATICAN a transmis in direct pentru 45 de minute spectacolul tau „Basarabia Martira” axat pe versuri de Nicolae Dabija, care a fost un spectacol cu o audienta extraordinara si-n ROMANIA, si-n BASARABIA… Deci Tu ai adunat, intr-un fel,i n Jurul Ideii Nationale Biserica Ortodoxa, Biserica Catolica, si as indrazni sa spun, chiar si pe cei de alte confesiuni: Baptisi, Iehovisti … Am impresia ca subtextul Tuturor Framantarilor Noastre este pana la urma Problema Nationala… Si Tu ai incercat sa-i Aduni pe Concetatenii Nostri in Jurul Poeziei scrisa de Grigore Vieru, Nicolae Dabija, Mihai Eminescu si altii…

  • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Toma Istrati, poet: „In timp ce Fratele Basarabean a interpretat Lucrarea-un scaun n-a scartait,nimeni nu si-a ingaduit sa tuseasca. Sunt sigur,Multi dintre Dumneavoastra ati varsat o Lacrima pentru Poemul cel Sfant al Neamului …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2010 BASARABIA CHISINAU Rodion Cucerianu, scriitor : „A Venit Purificarea, am Devenit Alt Om si am si Eu Dreptul sa ma Uit in Ochii Copiilor Mei… M-a Luminat Romanismul si Sunt Alt Om … Am capatat Aripi, ma Bucur de o Lumina nemasurata si necalculata… E o Spovedanie a Mea in Fata Dumneavoastra : „MINUNATUL ARTIST VASILE BUTNARU, ESTE UN FENOMEN GREU DE EXPLICAT… EMANA FOARTE MULTA ENERGIE POZITIVA PE CARE AM SIMTIT-O SI EU …”

  • Secolul X X I ROMANIA CAMPULUNG Biatrice Podasca, ziarista: „La inceputul lunii, Actorul Basarabean Vasile Butnaru a sustinut, la initiativa Fundatiei Biblioteca „Miorita” din Campulung, o serie de spectacole in liceele si scolile din oras. O prezenta cu Alura Christica, cu Ochii Privind parca spre alta Lume, mai Buna, mai Plina de Spirit si mai ales de Multa Lumina si Dragoste, Vasile Butnaru reuseste prin modul sau original de interpretare sa induca in randul spectatorilor o Vibratie cu Valente Divine … Ajutat de Oamenii de Suflet din Romania si din Comunitatile Romanest-din Tarile Europene a prezentat numeroase spectacole pentru compatriotii nostri aflati departe de ACASA PARINTEASCA … Dupa refuzul finantarii Unui Proiect de Mare Calibru la Chisinau a c t o r u l s-a adresat Ministerului Culturii si Cultelor de la Bucuresti, dar fara nici un r e z u l t a t …

  • SECOLUL XX ANUL 1981 BASARABIA ISTITUTUL DE ARTE DIN CHISINAU Gheorghe Cincilei, critic de teatru si profesor de Istoria Teatrului : „Mai copii,trebuie sa mergeti la Teatru National. Sa priviti mai multe spectacole in regia lui Veniamin Apostol, Andrei Baleanu,Valeriu Cupcea…Sa va deplasati si la Teatrul Dramatic „Vasile Alexandri” din Balti…Invatati-va sa analizati corect jocul fiecarui actor in parte…Discifrati Metafora,Simbolica…Doar in felul acesta va puteti dezvolta Gustul Artistic… Sunteti viitori actori si regizori de teatru… Si pentru a optine succes este nevoie de Multa Munca…”

  • SECOLUL XXI ANUL CRESTIN 2000 BASARABIA CHISINAU Ioan Stici, scriitor: „Actorul Pelerin Vasile Butnaru… Deci avem un actor mai mult cunoscut in Lume… si mai putin ACASA… Se vede ca acesta-i este DESTINUL …”

  • SECOLUL XXI ANUL CRESTIN 2000 ROMANIA BAILE HERCULANE CONGRESUL SPIRITUALITATII ROMANILOR DE PRETUTINDENI : „In cadrul oficial al acestui inalt Forum a fost prezentat monospectacolu „Mucenicul” de Mihai Prepelita. Printre spectatorii cu mare greutate se numara Poetul National Grigore Vieru,Adrian Paunescu,Victor Craciun,Nicolae Dabija,Dragos Vicol,Nicolae Lupan venit de la Paris impreuna cu Eugen Holban… Spectatori de valoare din Romania si intreaga Europa…Precum si frati veniti din SUA….”

  • SECOLUL XXI ANUL 2001 ROMANIA TARGU JIU FESTIVALUL INTERNATIONAL DE POEZIE „TUDOR ARGHEZI” „Monospectacolul RUGACIUNE de Tudor Arghezi… Oaspete de Onoare la acest spectacol a fost Poetul National Grigore Vieru…”

  • SECOLUL XXI ANUL 2004 ROMANIA BUCURESTI HOTELUL INTERCONTINENTAL SALA OVALA SIMPOZIONUL STIINTIFIC „DACIADA” ORGANIZATOR NAPOLEON SAVESCU „Sala arhiplina cu DACI veniti de pretutindeni… Monospectacolul „DECEBAL” de Mihai Eminescu… Invitatul de Onoare la acest spectacol a fost Poetul National Grigore Vieru si actorul Anatol Razmerita venit din SUA…”

  • SECOLUL XXI ANUL 2002 ROMANIA BUCURESTI CASA MUZEU TUDOR ARGHEZI „Monospectacolul RUGACIUNE de Tudor Arghezi prezentat pentru copii si maturi … Organizator Mitura Arghezi,fiica poetului…”

  • SECOLUL XXI ANUL 2005 ROMANIA BUCURESTI MANSARDA POETULUI MIHAI PREPELITA : „Monospectacolul INGERUL prezentat pentru Leonida Lari si Mihai Prepelita… Peste sapte zile urmeaza premiera acestui monospectacol oferit publicului larg venit in mod special in Sala Mare a Muzeului National de Istorie a Romaniei… Printre spectatori au fost Invitati de Onoare din Parlamentul si Senatul Romaniei …”

  • SECOLUL XXI ANUL 2008 ROMANIA VALENII DE MUNTE UNIVERSITATEA POPULARA NICOLAE IORGA „Monospectacolul BASARABIA MARTIRA de Nicolae Dabija si RUGACIUNEA de Tudor Arghezi prezentat pentru spectatorii de rand si Invitati Speciali: Mitura Arghezi,fiica poetului, pr. Mioara Gheorghe,Consiler Cultura si Culte Ploiesti,Valeriu Rusu venit din Franta,Filip Teodorescu,General in Rezerva…Veteran al Frontului Invizibil si scriitor, Constantin Chiperi,Colonel in Rezerva… Gheorghe Vita,jurist basarabean si altii…”

  • SECOLUL XXI ANUL 2006 BASARABIA UNIUNEA SCRITORILOR DIN MOLDOVA SALA CU CAMIN „Monospectacolul UN PAMANT NUMIT ROMANIA de NICHITA STANESCU organizat de Ambasada Romaniei la Chisinau… Spectatorii veniti la Festivalul International de Poezie au ramas profund emotionati… Mihai Cimpoi a multumit tuturor ca au gasit timp si pentru Nichita…”

  • SECOLUL XXI ANUL 2004 BASARABIA, Iulian Filip, seful departamentului cultura al municipiului Chisinau: ” VASILE,daca te consideri LIBER PROFESIONIST de ce cersesti cu mana intinsa faramaturile de la Masa Bogatilor… De la Masa Noastra …”

  • SECOLUL XX ANUL 1988 BASARABIA Silviu Silvian Fusu,actor,regizor si Fondatorul Teatrului de etnografie si folclor „Ion Creanga” din CHISINAU : „Sunt Secretarul Organizatiei de Partid al Teatrului si nu am sa permit niciodata ca VASILE FEODOROVICI sa devina Membru al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice …. Actrita Neli Ghioc a avut „curajul”sa-l propuna pe „Badea Vasile” sa faca parte din aceasta Organizatie foarte serioasa… VASILE nu merita aceasta Onoare… Va spun de ce: VASILE nu este disciplinat,nu este ascultator,nu vrea sa respecte indicatiile regizorale si face ce vrea in spectacolele montate de mine … Voi credeti ca Teatrul „Ion Creanga” a aparut din senin? Nu! Dupa ce am apsolvit facultatea de regie GITIS din Moscova au aparute multe probleme…La inceputuri am montat un spectacol istoric la Teatrul Dramatic „Vasile Alexandri” din Balti… Apoi am colaborat cu Teatrul Dramatic din Chisinau… Dar am hotarat sa fondez Un Teartru al Meu… Am scris un ravas Secretarului General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice…Tovarasului Mihail Sergheivici Gorbaciov… Si Secretarul General al Partidului Comunist din Republica Moldoveneasca ma cheama la el… Adica tovarasul Simion Grosu …Tovarase Silviu Fusu aveti mana libere…Puteti fonda o noua Institutie Culturala in Republica Moldoveneasca… Va oferim si fonduri….Aceasta este initiativa tovarasului Gorbaciov Mihail Sergeivici,Secretarul General al Partidului Uniunii Sovietice …”

  • SECOLUL XX ANUL 1980 BASARABIA INSTITUTUL DE ARTE DIN CHISINAU Damian Dimitrov,actor si profesor Maestria Actorului : „VASILE, ai venit la facultate dupa Serviciul Militar… Esti un om matur… Iar Igor Rotaru,Boris Melinte sunt veniti de pe bancile scolii… Este nevoie de multa seriozitate…”

 2. Fiule,un singur om poate schimba lumea,si acesta esti tu…

  • Traian Basescu,o mana intinsa care ajuta intr-o zi intunecoasa este aceea … de care oamenii isi amintesc pana la sfarsitul vietii…

   • CRUCEA ROSIE SPANIOLA (Comunitatea de Madrid) Va multumesc pentru grija si ocrotire …

   • „Basarabia este o Lacrima pe Trupul Tarii,este Isus Hristos al Romaniei care a dus Crucea pe muntele Golgota…si o mai duce …” LIVIU VALINAS din Nurnberg,Germania

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA, ROMA Iuvenalie Ionascu,preot ortodox: „MUCENICUL” e un Destin si pentru Romanii care traiesc in Cetatea Eterna,dar care au RA-DACI-NI adanci in Pamantul Sfant al Patriei Noastre. Un spectacol ce exprima Durerea,Suferinta si Lacrima Neamului …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2012 REGATUL SPANIEI,MADRID:”O MANA CARE MA AJUTA INTR-O ZI INTUNECOASA … ESTE MANA INTINSA DE INGERUL CALIN HOFFMANN DE CARE IMI AMINTESC PANA LA SFARSITUL VIETII …

   • SECOLUL XXI ANUL 2006 BASARABIA CHISINAU Tatiana Savin, profesoara de limba si literatura romana, grad didactic 1, Liceul „Titu Maiorescu” : „Sala Festiva de Liceu Rusesc… Eprimavara-n inimi,e martisor pe plai.Veni la noi Actorul,acel cu Har Divin,Dumnezeiesc,ca sa ne-aline Dorul,pentru Strabunul Grai.Si ne citi Actorul,cu Vocea Sa de Inger,de Decebal Faimosul,despre al Sau Popor,ce a Daciei Coroana a proslavit-o-n Veacuri,a ridicat-o-n ceruri,prin fapte glorioase … Si ei,elevii nostri,copii de alte etnii,din alte radacini,nu prea doreau s-asculte de-ale noastre adevaruri,istorie si limba,sacra mostenire,strabune obiceiuri … Sarmanul,biet actorul,ca un batran si intelept sihastru,isi modelase vocea,pasi semet si mandru,incearca sa tamaduieasca ale noastre rani deschise,necuratate,mute,ce picurau incet din suflete obosite,urate si durute,a unor dintre noi… Si ne paru ca Actorul chiar imblanzeste lupii,citindu-le o piesa,ca hrana-Eminescu-facu Minune Mare,caci reusi sa le astupe gura,topi nameti de „gheata”iar noua,celor putini,raniti cu a sa virtute-ne insuflara Viata… Prin jocul sau Actorul,parea Isus,ca insusi Mantuitorul urca pe scena sus… Purta o Cruce Mare pe Sfanta Lui Spinare,apoi,se cobora,pasi cu greu,abea,prin zecile de randuri din sala de liceu rusesc…. Lasandu-ne sa credem ca-si taraie povara pe Drumul Rastignirii,ca merge prin tot Ierusalimul,spre Falnica GOLGOTA-Locul Osandei Sale,urmat fiind in Ultima Sa Cale de uluita gloata… Efectul asupra noastra se produse si mai mare,cand pe neprins de veste,in sala de liceu rusesc,exact ca in poveste,se aprinse si o Lumanare… Iar Actorul pus pe ganduri,pasea descult,incet,cu pleata-i ravasita,inseninat la fata,prin zecile de randuri… In Flacara Lumanarii,Chipu- parea blajin si plans,in haina-i Luminoasa si lunga pan la poale,privea adanc si moale la fetele iscoditoare,-indreptate inspre dansul si pe obrazu-i palid o Lacrima s-a prelins… Nu se -ndoiau copii ca-Actorul e Mesia,ca e Trimis din Cer,pe-a noastra glie… Auzeau acuma toti Glasu-i ferm si lin,cuvintele ca apa picurau senin… Si s-au patruns elevii de sufletu-i fierbinte. Si am simtit cu totii un farmec prin cuvinte,venit din al sau suflet,din inima,din cuget,c-am amutit cu totii… Iar El,Actorul,reda cu Maiestrie,in mod desavarsit,Chipul Lui Decebal,al Daciei Viteaz,care cu ai sai osteni- adevarati barbati,au spulberat ca vantul al vremurilor mit,ca doar Imperiul Romei nu putea fi clinti! Impactul asupra salii era de nedescris,de parca sus pe scena, o stea s-ar fi aprins! Si sute de scantei dansau in dans salbatic,trezindu-ne la Viata,din somnul greu si antic! Si se risipi,locu-i lua un sentiment ciudat,mandria pentru poporul meu ce trebuie pastrat de noi intru vecie… Nu stiu de-au inteles in sala Adevarul,Actorul era gata sa-nfrunte privirele taioase,greul…Acum uitara toti dispretul ce-nfipt le-era in piept la inceputul piesei… Acum sedeau smeriti in sala de liceu rusesc patrunsi fiind de gandul ca Paine Actoriceasca se face foarte greu …Asa juca Actorul,astea voia sa spuna,prn Eminescu,noua,iar Lacrima-i curgea,ca Stropul cel de Roua,pe Glia impovarata de brazde si de nea…

  • Secolul X X I Anul 2003 ROMANIA SUCEAVA Tiberiu Cosovan, scriitor: „Invitat sa-si prezinte monodramele la Roma, Vasile Butnaru a refuzat sa fie cazat la un hotel luxos, spunand cu seninatate: „Vremea este frumoasa si mi-am Injgebat o Coliba pe malul Tibrului, vi-sa-vi de VATICAN … Nu pot juca in spectacolelele mele coborand in scena dintr-un hotel cu cinci stele.” Aflat in cautarea propriului „EU”, Laureat al Premiului DECEBAL si protagonist redudabil al editiilor Festivalului International de Teatru „One Man Shou”, Vasile Butnaru le spune Tuturor: „N-am fost niciodata Singur,pretutindeni Sunt cu DUMNEZEU in Cuget si in Suflet…” Actorul cu Figura de CHRIST, cu Mainele picurate de Lacrimile de ceara ale nelepsitei sale Lumanari, Pelerinul care a Facut din Cuvantul Lui Dumnezeu Repertoriu si din Lume o Scena, se adreseaza intotdeuna cu Cuvantul F R A T E . . .”

  • SECOLUL XXI ANUL 2008 ROMANIA PLOIESTI Andrei Vartic, scriitor,actor si regizor de teatru: „Actorul Vasile Butnaru a fost aplaudat la Ploiesti … In cadrul Festivalului International de Poezie „Nichita Stanescu”editia XX-a,care s-a desfasurat la Ploiesti intre 29 si 31 martie 2008, Actorul Basarabean Vasile Butnaru a prezentat spectacolele sale „Leoaica tanara, iubirea”(pe versuri de Nichita Stanescu) si „Basarabia Martira” (pe versuri de Nicolae Dabija) in cadrul festivitatilor dedicate lui Nichita Stanescu si Basarabiei,care au avut loc la Casele de Cultura din Comunile Bucov(unde a locuit in ultimile decenii de viata Constantin Stere) si Plopeni. Spectacolele prezentate de Actorul Basarabean Vasile Butnaru s-au Bucurat de un Binemeritat Succes, presa locala prezentandu-le ca pe niste „Evenemente Teatrale Deosebite”,datorita Talentatului Actor de la Chisinau …

 3. Multumesc tuturor pentru donatii: 1)VASILE BUTNARU 2)IBAN:ES81 2100 1739 6002 0015 0985 2)BIC/codigo SWIFT: GAIXESBBXXX

  • O MANA INTINSA CARE MA AJUTA INTR-O ZI INTUNECOASA ESTE ACEEA … DE CARE EU IMI AMINTESC PANA LA SFARSITUL VIETII …

   • O mana intinsa care ma ajuta sa duc Crucea Neamului Romanesc din Basarabia Martira … Este Mana Bunului Crestin de care imi aduc aminte pana la sfarsitul vietii …

   • SECOLUL XXI ANUL 2012 REGATUL SPANIEI MADRID „In atentia Serviciului Mobil SAMUR: Va multumesc din tot sufletul pentru interventie rapida!”

  • Ministerul Culturii si Patrimoniul National Cabinet Ministru Domnului Vasile Butnaru actorul.butnaru@yahoo.com CABINET MINISTRU Nr.5004 Data: 23.09.2011 Stimate Domnule, Refiritor la memoriul dumneavoastra privind acordarea unui sprigin financiar din partea statului roman pentru activitatea pe care ati desfasurat-o in ultimii ani si o efectuati in continuare,ministerul a analizat pagina webe care prezinta realizarile din cariera artistica. In acest sens,sunt impresionante daruirea si credinta pe care le manifestati in creatiile dumneavoastra,misiunea asumata de Port-Drapel al aspiratiilor de mai bine nazuite de noi toti. Destinul artistic acceptat,si anume cel de Liber Profesionist,incumba si firesti riscuri,privatiuni,deceptii,relansari si reveniri in luminile rampei. Si totusi este demn de retinut faptul ca toti artistii profesionisti,care au ales calea exprimarii in afara sferei institutionale,se angajeaza intr-o abordare care are toate sansele sa devina performanta in masura in care strategia de marketing si de management cultural aplicata in activitatea artistica raspunde unui public-tinta si mutatiilor survenite la nivelul mentalului colectiv. Conform legislatiei in vigoare,grupurile de artisti sau cei care evoleaza individual pot atrage fonduri nerambursabile din diverse surse de finantare,daca indeplinesc creteriile de eligibilitate si aplica in termen la liniile de finantare deschise si anuntate pe diferite cai(internet,presa scrisa etc.) Sfatul Nostru este sa monitorizati programele de finantare care sunt anuntate de Ministerul Culturii si Patrimoniul National,de Administratia Fondului Cultuaral National,de Institutul Cultural Roman,de alte autoritati finantatoare stabilite prin lege in vederea aplicarii la aceste surse de finantare. Avem convingerea ca prin tenacitatea si determinarea demonstrate de-a lungul carierei dumneavoastra artistice veti reusi sa va impuneti si sa optineti spriginul financiar atat de necesar pentru sustinerea si dezvoltarea tuturor proiectilor artistice. Cu aleasa consideratiune, KELEMEN HUMOR Ministrul Culturii si Patrimoniul National …

   • SECOLUL XXI ALBA IULIA CETATEA UNIRII Grigore Grigoriu,actor: „Va marturisesc tuturor celor adunati in aceasta sala: Maestrul Emil Loteanu a solicitat Statului Roman sprigin financiar pentru realizarea unui proiect cinematografic.Dar fara nici un rezultat… Maestrul a mers la Moscova… Si Moscova a oferit a sis tenta financiara …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2003 BASARABIA Iulian Filip, Seful Departamentului Cultura al Municipiului Chisinau: „Cateva zile in urma am primit un scurt mesaj din partea poetului Mihai Prepelita din Bucuresti: Draga Iulian, bun gasit. Am o mica rugaminte: ajuta-l pe Vasile in ale teatrului ,,,” Draga Mihai,eu pot sa-ti raspund in felul urmator: Primaria Chisinau are multa incredere in Dragul Nostru Dumitru Fusu … Iar pe Actorul Vasile Butnaru il poate ajuta doar Vasile Butnaru … El trebuie sa realizeze ca ceia ce face este foarte periculos … In fiecare zi „Vasile merge pe Un Camp Minat …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2012 REGATUL SPANIEI MADRID „Draga Dumnezeu,iti las in grija si iubirea ta divina situatia mea financiara si grijile mele legate de bani. Iti cer sa-mi inlaturi grijile si temerile legate de bani,si inlocueste-le cu CREDINTA. CRED si stiu ca toate datoriile mele sunt achitate,si in viata mea banii curg din abundenta. Am nevoie doar sa privesc catre natura ca sa vad dovada abundentei pe care mi-o oferi. Ma eliberez de toate gandurile negative legate de bani,stiind ca adevarata mea situatie este una prospera. Incep sa fiu recunoscator pentru tot ce am acum si pentru tot ce voi avea in viata mea. Imi voi administra cu intelepciune finantele,si in cele din urma,te rog sa ma ajuti sa-mi inteleg scopul in viata si sa-l urmez cu tarie si CURAJ. Stiu ca prosperitatea apare intr-o masura sau alta,atunci cand munca pe care o fac este cea pe care o iubesc. Te rog,ajuta-ma sa-mi folosesc priceperea si cunoasterea in a fi de folos Lumii… Iti multumesc Doamne, Stiu ca esti ACOLO pentru a ma ajuta si sunt recunoscator. AMIN „

 4. Fiule, nimeni nu este profet in tara lui …

  • Doamne, talpile mele sunt batatorite de drumuri … Tot mai putin pe ACASA si tot mai mult prin strainatati …

   • Secolul 21 Anul 2006 BASARABIA Filip Teodorescu, Ambasadorul Romaniei la CHISINAU : ” Multumesc din tot sufletul Actorului Vasile Butnaru pentru Ravnitul Cadou – O Lumanare Aprinsa si Incolacita de Sarma Ghimpata – Reusit Simbol de a releva Adevarata Stare in care se afla BASARABIA ROMANEASCA … De acum incolo Aceasta Dramatica Lumanare se va afla Mereu pe Masa Mea de Lucru …”

   • Petitia nr.19043 Data: 06-09-2012 Domnule Vasile Butnaru, Presedintele Romaniei, Domnul Traian Basescu, a primit mesajul dumneavoastra si doreste sa va multumeasca pe aceasta cale pentru gandurile transmise, pentru increderea acordata, precum si pentru atitudenea dumneavoastra. Cu deosebita consideratiune, Consiler de Stat Gabriel-Cristian Piscociu

 5. „Cu glasul meu catre Domnul am strigat,si m-a auzit din muntele cel sfant al Lui … Eu m-am culcat si am adormit ; sculatu-m-am ca Domnul ma va sprigini …

  • In BIBLIE este scris: „Crestine,cauta ADEVARUL. ADEVARUL te face OM LIBER…” Domnule Timofti,(presedinte al republicii moldova) GHEORGHE DAVID este Mosul Meu. UN MARTIR BASARABEAN. A cautat ADEVARUL. Impreuna cu GHEORGHE GHIMPU,VALERIU GRAUR si alti MARTIRI din Basarabia sfasieata de Rusia. ADEVARUL costa foarte scump: Au platit cu VIATA.

 6. De la: procetatean@presidency.ro Catre: actorul.butnaru@yahoo.com Trimis: Luni,13 mai 2013 15:33:47 Subiect: Raspuns petitie Petitie nr.8637 Data: 13-05 Domnule Vasile Butnaru, Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu va multumeste pentru urarile transmise cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste si va transmite la randul sau cele mai bune ganduri. HRISTOS A INVIAT! Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu

 7. Sfarsit de secol XX si inceputul secolului XXI Anul 2000 /31 august/ Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata in Piata Mare a Adunarii Nationale.(Pentru toata Basarabia) Organizator: Serafim Urechean,Primarul General al Municipiului Chisinau,) Moderatori: 1)Iuliana Filip,Poet National 2)Grigore Vieru,Poet National 3)Nicolae Dabija,Poet National 4)Andrei Vartic,Poet National s.a.m.d

 8. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru angajatii si colaboratorii din cadrul „Directia Generala de Invatamant a Municipiului Chisinau”. Organizator si Moderator: Anatol Mocreac,Director General.

 9. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Liceului Teoretic „Spiru Haret”. Organizator: Catedra de Limba Romana. Moderatori: 1)Victor Abroci,Director General 2)Iulian Filip,Poet National 3)Nicolae Dabija,Poet Nationa.l

 10. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”. Organizatori si Moderatori: 1)Emilia Cazacicova,Director 2)Nicolae Gustiul,Director 3)Maria Garstea,Director General.

 11. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Liceului Teoretic „Ac. Sibirschi” Organizator: Catedra de Limba Romana. Moderator: Pavel Macari, Director General.

 12. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Liceului Teoretic „Alexandru Puschin”. Organizator si Moderator: Catedra de Limba Romana.

 13. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Liceului Teoretic „Mihail Lomonosov”. Organizator si Moderator: Catedra de Limba Romana.

 14. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii de la Colegiul National de Comert al ASEM. Organizator: Catedra de Limba si Literatura Romana. Moderatori: Larisa Stirbu,Director General si Iulian Filip,Poet National.

 15. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii de la Colegiul de Transporturi. Director General: Boris Rusu. Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 16. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii de la Colegiul de Constructii. Director General: Vasile Pelivan. Organizator: Catedra de Limba si Literatura Romana. Moderator: Nicolae Dabija,Poet National.

 17. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii de la Colegiul Pedagogic „Alexei Mateevici”. Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literatura Romana.

 18. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii de la Colegiul Tehnologic. Organizator: Catedra de Limba si Literatura Romana. Moderator: Nicolae Dabija,Poet National.

 19. ianuarie 8 la 10:43 AM procetatean@presidency.ro Catre actorul.butnaru@yahoo.com Petitia 24917 Data: 08-01-2014 Domnule Vasile Butnaru, Presedintele Romaniei,domnul Traian Basescu,va multumeste pe aceasta cale pentru urarile transmise cu ocazia Craciunului si Anului Nou si va ureaza ca Anul 2014 sa va aduca,dumneavoastra si celor dragi,bucurii si impliniri. La multi ani! Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu.

 20. Comunidad de Madrid,Gracias.

 21. Secolul XXl (Anul 2011) Sunt un actor foarte modest si cu talpile batatorite de drumuri… Am batut la usa unui regat (Regatul Spaniei) Regele si Regina au fost binevoitori…(Au intins o mana de ajutor…) Este vorba de Regele Juan Carlos l y Regina Sofia…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: