Repertoriul & comentarii

<<< R E P E R T O R I U L >>>

Educatie si Instruire Nationala pentru NOUA GENERATIE

–Monodrama ,,SPOVEDANIE” de Geo Bogza, premieră la Teatrul Naţional ,,Luceafarul”.Basarabia, 1994.

–Monodrama ,,DESTINE” DE Toma Istrati, premieră la Teatrul Naţional ,,Ion Luca Caragiale”,România,1995.

–Monodrama ,,MUCENICUL” de Mihai Prepeliţă, premieră la Teatrul Naţional ,,Ion Luca Caragiale “, România,1995.

–Monodrama ,,SINGURĂTATE” de Emil Cioran, premieră în sala ,,Alexandru Ioan Cuza”,Paris,1998.

–Monodrama ,,PROFETUL” de Lucian Blaga, premieră la Academia Română, Roma,1998

–Monodrama,,BASARABIA ÎN RUGĂCIUNE după Tudor Arghezi, premieră în Piaţa Marii Adunări Naţionale,Basarabia,2000

–Monodrama ,,SFATUL ŢĂRII ” de Tudor Argezi,premieră în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie,România,2001

–Monodrama ,,DECEBAL” DE Mihai Eminescu,premieră în cadrul festivalului Internaţional de Poezie,România,2002

–Monodrama ,,BASARBIA+GOLGOTA ROMÂNIEI “ de Mihai Eminescu, premier la hotelul ,,Hercule”,România,2003

–-Monodrama ,,ÎNGERUL “ de Leonida Lari, premieră în Cetatea Unirii-Alba Iulia,Romînia,2004

–Monodrama ,,ZAMOLXE” de Lucian Blaga,premieră la Teatrul Mihai Eminescu,Oraviţa,România,2005

–Monodrama ,,ACASA NEAMULUI” de Iulian Filip, premieră în Casa Limbii Române, Basarabia,2005

–Monodrama ,,UN PĂMÎNT NUMIT ROMÂNIA” de Nichita Stănescu,premieră la Ambasada Română,Basarabia,2006

–Monodrama ,,BASARABIA MARTIRĂ” de Nicolae Dabija, premieră la Uniunea Scriitorilor,Basarabia,2007

Monodrama ,, SFANTUL INCHISORILOR „ de Valeriu Gafencu, premieră  în Spania, 2011

Monodrama ,, RIDICA-TE, BASARABIE !!! ” de Grigore Vieru , premiera la Uniunea Scriitorilor, Basarabia,12 martie 200907 aprilie 2009 ,,Noua Generatie a Cutremurat din Temelie Regimul Comunist,,

Inregistrari video difuzate de TELEVIZIUNEA PRO/RUSA …

,,  NO COMMENT,,

http://www.youtube.com/watch?v=MwIMI5XL0U0

MARTIRUL VALERIU GAFENCU :

Mi-s ochii trişti şi fruntea obosită
De-atâta priveghere şi-aşteptare,
Mi-e inima bolnavă, istovită,
De grea şi îndelungă alergare
Şi plânge ca o pasăre rănită.
*
Când ochii mi-i închid şi cat în mine
Puteri să sui Golgota până sus,
O voce, un ecou din adâncime
Îmi spune blând: ,,Viaţa e Iisus,
Mărgăritarul preţios e-n tine”.

.


1

..

.

...

SECOLUL XX , ANUL 1988

BASARABIA . . .

FONDATORII  TEATRULUI  ROMANESC   CARE  AU CONTRIBUIT    FUNDAMENTAL   LA  TREZIREA   CONSTIINTEI   NATIONALE   A    NEAMULUI   aflat   in hibernare   de    multa     vreme    .  .  .


Amintiri din secolul XX , anul 1991, BASARABIA . . .

Ziarul  ,, Chisinaul de Seara ” ( un interviu cu Marele Maestru Emil Loteanu )


Basarabia. Publicaţie independentă ,,Patria Tînără ” anul 1995

 

                     SFÂNTUL INCHISORILOR

                                                                    2011, Madrid-Spania

Răspunsuri

 1. Basarabia Martira

  https://vasilebutnaru.wordpress.com/

  Circula o zicala printre romani : „romanul s-a nascut crestin !”.

  Dar tocmai acea latura spirituala a romanului in zilele din urma se tot uita de ea. Si totusi, in existenta acestui neam, in decurgerea sa istorica, el are la baza tocmai aceasta radacina crestina infipta in subconstientul lui.
  Insa , foarte multi dintre contemporanii nostrii ignora, cu stiinta sau nestiinta, aceasta baza spirituala romanilor sau o fac publica doar de fatada, din anumite interese.
  Si totusi exista si exceptii in acest secol al tendintei de apostazie generala, prezis de scriitorul francez André Malreaux : „Secolul al 21-lea va fi religios sau nu va fi deloc”

  La care as mai adauga un citat de Malreaux in engleza : „There is always a need for intoxication: China has opium, Islam has hashish, the West has woman.” ( Exista mereu nevoia de intoxicare, (de amagire) : China are opium, Islamul are hasis iar Occidentul are femeia ).

  In acest secol tulburent, in care „opiul de facatura occidentala” , o alta fata a aceluiasi ateism militant, face ravagi in fostul bloc comunist, ar exista si exceptii printre intelectualii romani de peste Prut. Unul dintre ei ar fi si actorul Vasile Butnaru.
  Mergand prin prin pietele Europei cu picioarele goale si cu o camasa simpla lunga, amintind de camasa Mantuitorului Iisus Hristos, actorul Vasile Butnaru aduce pe retina celor care-l vad si la urechea celor care-l asculta cuvintele mesajul trist si dureros al Basarabiei Martire. Teritoriul care si pana astazi sufera de pe urma pactului Molotov- Ribentropp, ce a sfartecat Europa de Rasarit in 1940 intre doi monstrii atei : Stalin si Hitler.
  Dupa parerea mea cred ca, este de datoria unor institutii culturale, atat din: Romania cat si din Moldova de peste Prut, de a-l ajuta macar din cand in cand pe Vasile Bunaru in aceasta misiune a sa. El prezinta in spectacolele sale monolog durerea romanilor dintre Nistru si Prut, rupti din trupul Romaniei printr-un pact nemolos, in urma caruia, a fost aruncata Europa si lumea intreaga in cel mai sangeros razboi, ce a costa vietile a peste 50 de milioane de oameni. Durere care se intinde si se tot prelungeste de aproape de 70 de ani.

  A consemant,

  Victor Negara

  • „Un teatru aparte,cu un singur actor,intruchipand la modul esential eforturile Unui Neam care-si cauta fara intrerupere DEMNITATEA si LOCUL in Universul Uman,parcurgand Calea Purificarii Interioare prin JERTFA,pana cand Balada Propriei Resemnari se transforma in Cantare de Pasti ..” ANTON LUCACI, PREOT VATICAN

   • MA ADRESEZ TUTUROR CARE VIZITEAZA PAGINA vasilebutnaru.wordpress.com Actorul Vasile Butnaru : „Va solicit Sprigin Financiar pentru a continua realizarea proiectului de mare calibru „Un Strigat de Durere al Neamului Romanesc Strabate Lumea …”

   • Ministerul Culturii si Patrimoniul National Cabinet Ministru Domnului Vasile Butnaru actorul.butnaru@yahoo.com CABINET MINISTRU Nr.5004 Data: 23.09 .2011 Stimate Domnule, Refiritor la memoriul dumneavoastra privind acordarea unui sprigin financiar din partea statului romana pentru activitatea pe care ati desfasurat-o in ultimii ani si o efectuati in continuare,ministerul a analizat pagina webe care prezinta realizarile din cariera artistica. In acest sens,sunt imresionante daruirea si credinta pe care o manifestati in creatiile dumneavoastra,misiunea asumata de Port-Drapel al aspiratiilor de mai bine nazuite de noi toti. Destinul artistic acceptat,si anume cel de Liber Profesionist,incumba si firesti riscuri,privatiuni,deceptii,relansari si reveniri in luminile rampei. Si totusi este demn de retinut faptul ca toti artistii profesionisti,care au ales calea exprimarii in afara sferei institutionale,se angajeaza intr-o abordare care are toate sansele sa devina performanta in masura in care strategia de marketing si de management cultural aplicata in activitatea artistica raspunde unui Public-Tinta si mutatiilor survenite la nivelul mentalului colectiv. Conform legislatiei in vigoare,grupurile de artisti sau cei care evoleaza individual pot atrage fonduri nerambursabile din diferite surse de finantare,daca indeplinesc criteriile de eligibilitatea si aplica in termen la liniile de finantare deschise si anuntate pe diferite cai (internet,presa scrisa etc.) Sfatul Nostru este sa monitorizati programele de finantare care sunt anuntate de Ministerul Culturii si Patrimoniul National,de Administratia Fondului Cultural National,de Institutul Cultural Roman,de alte autoritati finantatoare stabilite prin lege in vederea aplicarii la aceste surse de finantare. Avem convingerea ca prin tenacitatea si determinarea demonstrate de-a lungul carierei dumneavoastra artistice veti reusi sa va impuneti si sa optineti spriginul financiar atat de necesar pentru sustinerea si dezvoltarea tuturor proiectilor artistice. Cu aleasa consideratiune, KELEMEN HUMOR, Ministrul Culturii si Patrimoniul National…

   • SECOLUL XXI ALBA IULIA CETATEA UNIRII … Grigore Grigoriu, actor: ” Va marturisesc tuturor celor adunati in aceasta sala: Maestrul Emil Loteanu a solicitat sprigin financiar din partea Statului Roman pentru realizarea Unui Proiect Cinematografic; o pelicula de lung metraj. Dar fara nici un rezultat… Maestrul a mers la Moscova. Si Moscova i-a oferit a SIS tenta financiara …”

   • SECOLUL XX ANUL 1998 ITALIA ROMA Veacislav Ciobanu,operator si regizor de cinema: „Vasile,filmarile facute la Columna Lui Decebal si Traian sunt superbe! In ziua cand te filmam au venit la mine doi gardieni publici si au intrebat daca nu cumva a coborat un DAC de pe Columna,,,”

   • SECOLUL XXI ANUL 2010 ITALIA ROMA Iurie si Ruslan Bivol,dansatori profesionisti: „Cu Vasile ne cunoatem din 1988…Am lucrat impreuna la Teatrul municipal „Ion Creanga” din Chisinau. Noi ne ocupam de dansuri iar Vasile activa in calitate de actor de drama…Dupa atata amar de vreme ne-am reantalnit la Roma… Ne ajutam in masura posibilitatilor!”

   • SECOLUL XXI ANUL 2012 REGATUL SPANIEI MADRID Gerasim Giurgiu,specialist in energia nucleara: „Vasile, Muntii Nostri Aur Poarta, Noi Cersim din Poata-n Poarta!”

   • SECOLUL XXI ANUL 2010 ITALIA ROMA Daniel din Suceava: „Vasile,au trecut 12 ani! Incredibil! Dar ne-am intalnit din nou la Roma! Din surse demne de incredere am aflat ca regizorul Veacislav Ciobanu se lanseaza cu un film de lung metraj! Iar tu esti distribuit in rolul central! Vasile,felicitari!”

   • SECOLUL XXI ANUL 2012 REGATUL SPANIEI MADRID Vasile Barlad, Liber Profesionist: „Actorul Vasile Butnaru… Ma bucur ca am putut sa-l ajut pe fratele nostru la derularea acestui proiect teatral „Un Strigat de Durere din Basarabia Martira Strabate Lumea!”

   • SECOLUL XXI ANUL 2012 REGATUL SPANIEI MADRID Fernando,militar, marina portugheza: „Sunt incantat ca am cunoscut un actor roman de mare calibru!”

   • SECOLUL XX ANUL 1995 DACIA BUSTENI MUNTELE OM Toma Istrati, poet: „Vasile,acesta este Un Loc Sfant! Am bagat de seama ca ai cazut in genunchi si ai facut Semnul Crucii…”

  • Secolul XX Anul 1995 RUSIA MOSCOVA Nelly Sorochin,critic de arta: „Monospectacolul „MUCENICUL” este o Lucrare foarte fina,cu o maxima concentrare interioara. Actorul a reusit sa ne transmita prin cuvant,gest si plastica trairea lui sufleteasca.Spectacolul a fost interesant si prin faptul ca actorul ne-a convins de parcurgerea complicata a drumului sau spre Idealul Suprem.A fost o Lupta a simturilor.Draga Vasile,iti doresc sa atingi cele mai inalte culmi in arta!”

   • Secolul 21 Anul 2006 BASARABIA Vasile Nanea,Cosilier Cultural la Ambasada Romaniei din CHISINAU : „Un Pamant Numit ROMANIA” de Nichita Stanescu. Monospectacol prezentat in premiera de Actorul Vasile Butnaru pentru colaboratorii de la Ambasada Romaniei la CHISINAU. Un spectacol cu caracter profund filozofic… Multumesc Actorului Vasile Butnaru pentru CURAJ!”

   • SECOLUL XXI ANUL 2012 ITALIA ROMA Y VATICAN Veacislav Ciobanu,operator si regizor de cinema: „Vasile,am asteptat 12 ani ca sa revii la ROMA… Acum suntem la VATICAN… Ai prezentat un spectacol fantastic! Preotul Anton Lucaci de Radio Vatican este foarte incantat! Eu am filmat tot timpul! Vasile,aceste inrgistrari video si audio au intrat in Fondul de Aur al Vaticanului!”

  • Secolul XX Anul 1996 GRECIA ATENA Doina Zamfiroiu, profesoara: „Sunt adanc emotionata. Prezenta Unui Roman,din Moldova, un Frate de-al Nostru pe Meleagurile Greciei Vechi,nu ne poate lasa indiferenti. Aceasta interpretare este foarte reusita!”

   • Secolul XX Anul 1997 GERMANIA BONN Andrei Baleanu, critic de teatru: „Un spectacol emotionant, jucat cu mult talent intr-o limba frumoasa, romaneasca care a impresionat publicul …”

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA ANCONA Ioan Toba, preot ortodox: „Dumnezeu m-a inspirat sa zic: „Da,frate Vasile, vino in fata Sfantului Altar pregatit de Noi …” Am ceea ce a vrut Bunul Dumnezeu,i-am dat Cuvant Actorului Vasile Butnaru, rascolindu-ne Sufletele prin Glasul Lui Dulce de Poet si Interpret …”

   • SECOLUL XXI ANUL 2010 ITALIA ROMA Veacislav Ciobanu, operator si regizor de cinema: „Vasile,priveste cata lume este adunata in fata ambasadei de la Roma: toti cauta dreptate… Nimeni dintre ei nu stie ca tu ai prezentat ultimul spectacol de adio in cadrul Academiei di Romania unde a fost prezent si ambasadorul nostru…Dar eu stiu precis ca maine o sa fii departe… Posibil la Madrid,Paris ori Atena…Vasile,trebuie sa-ti urmezi Calea predestinata de Bunul Dumnezeu… Sa prezinti spectacole pentru romanii nostri rataciti in lumea larga… Vasile,eu raman la Roma sa „pazesc” DACII de pe Columna… Cand ai sa revii vom continua filmarile…”

   • SECOLUL XXI ANUL 2010 REGATUL SPANIEI MADRID Daniel din Sucevita: „Vasile,ne cunoastem de 12 luni. Stiu ca prezinti spectacole pentru comunitatea romanilor crestini din Peninsula Iberica…Am vizitat pagina ta oficiala: Sunt bucuros ca am asa un prieten cum este basarabeanul Vasile Butnaru!”

  • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Toma istrati, poet: „In timp ce Fratele Basarabean a interpretat Lucrarea-un scaun n-a scartait,nimeni nu si-a ingaduit sa tuseasca. Sunt sigur,multi dintre Dumneavoastra ati Trait cu Adevarat, ati varsat o Lacrima pentru Poemul cel Sfant al Neamului…”

   • SECOLUL XXI ANUL 2010 ITALIA ROMA Iurie Hancu,preot ortodox: „Ma bucur ca am reusit sa-l sprigin pe Actorul Vasile Butnaru in aceasta Misiune Apostolica incredintata de Bunul Dumnezeu!”

  • Secolul 21 Anul 2010 VATICAN Anton Lucaci, preot: „Vasile, au trecut 12 ani de la ultima noastra intalnire …Ma bucur ca ai Revenit la Vatican … Trebuie sa continuam Colaborarea Crestina …”

  • Secolul X X I Anul 2002 12 septembrie ROMANIA TIMISOARA Lucian Sava, ziarist: „Actorul Vasile Butnaru scolit la Chisinau si-a facut Un Teatru aparte, si-a pornit-o prin LUME, ca Propovaduitor Curat al Limbii Romanae, al Limbii Neamului Sau. Ieri, in Piata Operei, Actorul Basarabean a prezentat un profund spectacol inchinat victimilor atentatelor teroriste din SUA, 11 Septembrie 2001 …”

   • SECOLULL XXI ANUL 2010 ITALIA ROMA Marius Trandafir, Filozof,Liber Profesionist: „Vasile,pe parcursul a 12 luni de zile a curs multa apa prin albia batranului Tibru…Tu ai fost plecat in lumea larga pentru a prezenta spectacole…Eu am ramas in „coliba”pentru a fi cat mai aproape de Vatican… Vasile,Vaticanul mai pastreaza inca multe secrete… Inclusiv Adevarul despre Noi-DACII… Vasile,vom continua Munca Titanica pentru a descoperi RA-DA-CI-NA NEAMULUI!”

  • SECOLUL XX ANUL 1989 BASARABIA Silviu Silvian Fusu, actor,regizor si Fondator al Teatrului de enografie si folclor „Ion Creanga”din achisinau: „Stimati colegi,ca fondator al acestui teatru am dreptul juridic sa angajez si sa eliberez din functie pe oricine! Multe persoane au trecut prin mainele mele… Si inca vor mai trece si altii! Sa nu creada Vasile Feodorovici ca este vesnic in teatrul acesta… Intr-o buna zi il pot elibera si pe dansul… Pe parcursul a doi ani de zile am eliberat din serviciu mai mult de 300 de persoane… Motivul este unul: Au gresit adresa… Nu corespund cerintilor inaintate de mine… Ca director general am doua intrebari fata de tot colectivul teatrului: 1)De ce toate persoanele concediate din cadrul teatrului devin prieteni devotati ai Actorului Vasile Butnaru? 2)De ce autoritatile oficiale ale statului nu vor sa ma informeze ca in Teatrul Meu actioneaza persoane care fac parte din Loja Masonilor ce conduc lumea din umbra?.. Inseamna ca eu sunt un director „marioneta”… Iar „cineva” controleaza situatia din colectiv… si face tot ce-i trasneste prin cap! Stimati colegi,daca pana maine dimineata nu primesc raspuns la aceste intrebari fundamentale va spun adio… Plec peste ocean si ma inec intr-un rau din Canada…”

  • SECOLUL XXI ANUL 2010 ITALIA ROMA Veacislav Ciobanu,operator si regizor de film: „Vasile,multumim preotului Pavel Hancu care a fost milostiv cu noi si ne-a permis sa filmam tot spectacolul prezentat de tine… Biserica din Orvieto era plina cu credinciosi… Vasile,vreu sa produc un film de lung metraj…”

  • SECOLUL XX ANUL 1998 ITALIA ROMA Marius Trandafir,Filozof si Liber Profesionist: „Vasile,suntem pe malul batranului Tibru. Aceasta este „Coliba” mea. Azi am sa-ti fac si tie o „Coliba”. Vizavi de noi se vede ca in palma Vaticanul…Aici va fi Locul Tau pentru repetitii…De aici vei porni in toata lumea sa prezinti spectacole… Vasile,Vaticanul este de partea noastra…”

  • SECOLUL XXI ANUL 2010 ITALIA ROMA Daniel din Iasi: „Vasile,au trecut 12 ani… Si iata-ne din nou la Roma! Am primit un sunet de la regizorul de film si a zis ca ai nevoie de ajutor. Vasile,sa nu-ti faci griji: conteaza pe mine si pe nepotul meu. Adica esti spriginit de Partea Romana!”

  • SECOLUL XXI ANUL 2012 REGATUL SPANIEI MADRID Daniel din Buzau: „Vasile,am venit la Madrid cu 12 ani in urma… Dar sufletul meu a ramas in Romania! Visez sa revin la stramosii mei! Romania este unicul loc din lume unde se afla cele 7 centre energetice ce intra in rezonanta cu Cosmosul,cu Astralul! Vasile,ne vom intoarce intr-o zi/ ne vom intoarce negresit,/vor fi apusuri aurii cum au mai fost cand am plecat!”

  • TRIUNGHIUL DE AUR AL DACIEI: „De teama sa nu inviem,/Ne-au risipit cetatile,ne-au ucis altarele,/Toate frumusetile,ca intr-un blestem,/Ni le-au schlodit. Si-am ramas doar cu soarele,/Din el ne-am croit poteci in padure,in munte,/Langa vetre marunte/Daca te uiti bine,inapoi/In pietre,nemuritori,suntem noi,numai noi.”

  • PROMISIUNEA TRACO-GETO-DACILOR: „Ne vom intoarce intr-o zi,/Ne vom intoarce neaparat./Vor fi apusuri aurii,/Cum au mai fost cand am plecat,”

  • SE APROPIE ZIUA MULTASTEPTATA: SANSA SA NE RIDICAM SPRE IDEALUL DEMULT APUS, DACII !!!

 2. Vizita delegatiei PNTCD la Chisinau.

  http://colorittv. md/3.html

  In perioada 8-10 noiembrie 2009, a fost la Chisinau o delegatie a PNTCD, condusa de d-l Radu Sarbu, presedintele PNTCD.
  Din delegatie au mai facut parte:
  d-l vicepresedinte Liviu Petrina
  d-l vicepresedinte Lucian Filip
  si subsenatul, Victor Negara,
  secretar executiv pentru Basarabia si
  teritoriile romanesti de peste Prut.
  In timpul acestei vizite, delegatia s-a intilnit cu reprezentatii diferitelor partide din „Alianta pentru Integrare Europeana a Republicii Moldova”, cu oameni de cultura si arta, vizita la Mitropolia Basarabiei, cat si o scurta vizita la Mitropolia Molodovei.
  De asemena delegatia PNTCD s-a intilnit cu reprezentanti ai presei moldovenesti.

  La incheierea vizitei la Chisinau, d-l Radu Sarbu si d-l Liviu Petrina, au fost invitatii televiziunii locale din Chisinau, Colorit-TV, emisiunea Sinteza.
  Timp de 40 de minute, atat d-l Radu Sarbu cat si d-l Liviu Petrina, au vorbit despre istoria de peste 100 de ani a PNTCD cat si de dorita conducerii actuale a PNTCD de a se intari legaturile dintre romanii de pe cele doua maluri ale Prutului in vederea reunificarii Tarii, dupa modelul german.
  De asemenea conducerea PNTCD va inainta catre autoritatile romane demersuri sustinute pentru a se simplifica acordarea de cetatenie romana tuturor romanilor din Basarabia.
  „In fond- spunea d-l presedinte Radu Sarbu – cetatenii Moldovei de peste Prut sunt cetateni de fapt ai Romaniei, conf.art.7 din Constitutia Romaniei deoarece ei, dupa ruperea Basarabiei prin pactul Ribbentrop-Molotov nu au renuntat la cetatenia romana, dar nici statul roman nu le-a retras-o. Deci este un drept al lor fundamental ca sa aibe cetatenia romana”.
  Conducerea PNTCD a ramas surprisa cand a aflat ca, Federatia Rusai are la Chisinau circa 1200 de reprezentanti diplomatici si salariati, iar reprezentanta Romania numai 19 persoane.
  In acest caz, declaratii presedintelui Romaniei d-l Traian Basescu, sunt numai declaratii pur formale, chiar daca s-ar fi ridicat numarul de cereri rezolvate.

  A consemnat,

  Victor Negara

 3. Foarte frumos ceea ce zice domnul victor negaara, dar a uitat sa specifice si sa emancipeze lucrurile asa cum DUMNEZEU ar fi vrut, DACA VOI FACE TI UN PAS CATRE MINE , EU AM SA FAC DOI CATRE VOI…..si continuarea .. am sa o scriuu..frumos domnul Negara, avem un actor BINECUVANTAT DE DUMNEZEU, sper sa l primeeasca toti in suflet precum noi, ca NI L aduce pe DUMNEZEU IN SUFLET PRIN CONCERTELE SALE…….SALUTAREEE..

  VLAD

 4. IUBITE DOMNULE VASILE BUTNARU

  Ii multumesc lui Dumnezu ca ati fost prezentat pe Forumul Europa Crestina, si am vazut ce lucruri extraordinare faceti pentru acest neam si pentru cultura romana ! Va felicit din toata inima si eu si prietenii si tovarasii mei de lupota ! Binecuvantati sa fie parintii care au dat un asemenea om, si binecuvantat de Domnul si ajutat sa fiti in jertfa dumneavoastra !

  Sunrt scriitorul, poetul, dramaturgul Stefan Dumitrescu, sufleteste semanam amandoi ca doua picaturi de apa, si vin din toata inima alaturi de dumneavoastra. Cu tot sufletul meu si cu toata dragostea pentru Basarabia ranita si tradata.
  Eu vin alaturi de dumneavoastra cu poezia mea, cu sufeltul meu, cu creatia dramaturgica !
  Haideati sa ne unim efroturile si sa vedem ce iese.

  Sunt unul dintre putinii scriitori romani propusi pentru Premiul Nobel pentru literatura. Ma cunoasteti mai bine daca intrarti pe Google si dati STEFAN DUMITRESCU
  SUNT UNUL DINTRE FONDATORII ASOCIATIEI PROBASARABIA SI BUCOVINA
  Sunt unul dintre membri importanti ai Biroului dr viitorlogie de la Bucuresti care militeaza pentru salvarea si reaintregirea poporului roman.
  Haideti ca imcet incet o sa ne cunoastem. Sa vedeti ce buni prieteni o sa fim, si ce lucruri bune o sa realizam impreuna.

  Acum va trimit Volumul de poezie VINOA BASARABIA ACASA”, din care ati putea face un spectacol de muzica si poezie, si piesa de teatru CARAGIALAE SE PUPA CU STALIN. Si volumul de poezie „Mihai Eminescu si Vweronica Micle”

  Va imbratisez cu dragoste, Stefan Dumitrescu ! Fie ca Domnul sa ne fi intalnit si sa ne ajute in toate !
  Astept numai lucuri bune de la dumneavoastra !

  • Secolul XX Anul 1998 ITALIA FLORENTA Petre Coman, preot ortodox: „Dumneata ai un rol deosebit in propogarea acestei Culturi,ce este ca o Icoana Vie care vorbeste si care se misca … Ce frig a fost in aceasta zi,dar toata raceala si toata oboseala au zburat ca prin vis de la primele fraze recitate. Imi vei ramane Scump si te voi Pomeni in continuare in Sfintele Rugaciuni cu Toti cei Dragi Dumitale …”

 5. Da , esti tu. Esti cel ce vrei, sa fie ziduri mari de sticlaa, sa fie zidurii de beton, de armura si marmitaa,da esti si vrei, dar nu ziduri intre noi, intre mine si ntre tine, intre noi si intre voi….Doamneeeee, Basarabia i-a noastra, da ne o inapoi\!!!!.

  cu drag, Falota Vlad

 6. Da!!!Mi au placut mult cele ce am vazut in film in biserica,ai ceva special, ceva ce numai tu poti simnti si vedea, pe langa noii orbii.Esti un luptator, o persona competenta si dorita de un popor sa l urmeze.Parerea mea este ca Dumnezeu nu se afla neaparat in biserika sau in alte posturi special amenajate pt a ne ruga.Daca nu l avem in suflet, in fiinta noastra, El nu este.Este scris ca unde sunte ti mai multi in numele meu , acolo v oi fi si eu.Da este corect, dar putem sa fim si acasa mai multi sau putem sa fim pe strada mai multi care ne rugam sau ne gandim la Dumnezeu.Dumnezeu este pretutindenii si oriunde ne am afla incearca sa ne faca sa mergem drepti, fara abaterii de la strada noastraa, strada Lui, de Al urma si asculta spre viata de dincolo.Nimeni nu stie , nimeni nu este competent sa spuna ceva sau sa abereze ca este rau sau este bine, dupa moarte, toti ce i care vorbesc despre asta urmeaza ceva, sau ii indica ceva sa ajunga la acest punct, si este corect ca eii, urmeaza tehnologia , stiinta, arta, anii, cartilee sau altele,etc., dar noi urmam ceve deosebit, ceva ce ei nu inteleg, noi urmam CREDINTA, noi il urmam pe DUMNEZEU. Toti vb ca sf lumii e aproape, apropo la calendarul maya, dar crestiniii de pretutindenii, Nici fiul omului nu stie cand v a veni sfarsitul si cum noi, cipii mici , copiii LUI, stim adevarul sau mai bine zis incercam sa facem pe altii sa creada cand este sfarsitul lumii, sfarsitul nostru, al pamantului.Cum putem sa credem ceea ce Dumnezeu nu crede, ceea ce nu gandea El ca vom ajunge sa urmam pe altii, pe profetii, religii diverse, tehnologiaa, internetul, prostia mai bine zis, si ne am abatut de la caile DOMNULUI,de ce noii ceea ce EL nea facut dupa chipul si asemanarea LUI, care a murit pt noi, care a dus toate pacatele omenirii in spinare si atuncii nu a murit o persoana dar au muritt 3 sau 4 poate miliarde, deoarece el a luat asupra luii tot ce aveam noi mai greu si mai rau si ne a salvat.Acum oare, de ce ne uitam la altceva, de ce bisericile sunt goale, de ce se omoara tata pe fiu si vice versa, de ce mama isi omoara copilul si copilul mama.DE CE? Fratiii!!am pierdut credinta si DUMNEZEU ne lasa sa facem ceea ce vrem noi si ce ne place, nu ceea ce iar fi plakut, un Univers constelat, un pamant bogat, iubire, dreptate,credinta…..DE CE NOI!!!!!!Aschia nu sare departe de trunchii,,,,odata ce la m vandut si rastignit, si ne a iertattttttt, acum noii il rastignim din nou, il batjocurim din nou, acum ne pierdem drumul,va trebui sa vie sfarsitul, ceea ce dumnezeu ne a dat, noua nu nea placut.Totu si, nimik si nimenii in lumea asta nu II va schimba Iubirea LUi fata de noi…… …INTORCETI VA FATA CATRE EL…….. cu drag Vlad

 7. Vlad,multi sunt chemati…Putini Sunt Alesi pentru o Misiune cu Caracter Profund Religios la Nivel Mondial-UN STRIGAT DE DURERE DIN BASARABIA MARTIRA STRABATE LUMEA !

  • Secolul XX . Anul 1997. Germania. „Sunt emotionat de spectacolul prezentat in cadrul Ambasadei de la Bonn. A fost o fericita ocazie sa ne intalnim aici mai multi Romani si sa meditam putin asupra Istoriei Noastre Tragice…” TUDOR DUNCA, AMBASADORUL ROMANIEI LA BONN

   • Secolul 21 Anul 2006 BASARABIA CHISINAU Filip Teodorescu, Ambasadorul Romaniei la Chisinau : „Multumesc din tot sufletul Actorului Vasile Butnaru pentru Ravnitul Cadou – o Lumanare Incolacita de Sarma Ghimpata – Reusit Simbol de a releva Adevarata Stare in care se afla BASARABIA ROMANEASCA … De acum incolo Aceasta Lumanare se va afla mereu prezenta pe Masa Mea de Lucru …”

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA ROMA Mario Prosperi, actor si regizor de teatru: ” Vasile, este un actor simplu,interesant,cu sufletul deschis,care ne-a prezentat un fragment dintru-n spectacol axat pe o traire profunda,dumnezeiasca. Actorul practica un gen de teatru care din pacate este pierdut la ROMA …”

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Antoaneta Lucasciuc, profesoara: „M-a cucerit Chipul Actorului. O asemanare perfecta cu Isus Hristos. Ochii senini, cuvintele izvorate din suflet, camasa lunga, imaculata … era asemeni Lui Mesia … Isi ducea Crucea in Spate pe drum spre GOLGOTA …”

   • Secolul XX Anul 1995 UCRAINA KIEV Larisa Cadarova,artista a poporului: „Spectacolul este o Capodopera. Actorul Vasile Butnaru este expresiv atat exterior cat si interior. O Lucrare facuta cu Mare Dragoste si Credinta. Suntem actori de acelasi sange…”

 8. REVENIM…….

  Stiu ca undeva departe de noi, pe alte meleaguri un crestin adevarat propavaduieste evanghelia Tatalui.Speram ca munka lui sa duca la bun sfarsit ceea ce altii au incercat.

  Buna Vasile, as vrea sa ti povestesc ceva ce mi sa intamplat pe 2 inspre 3 iunie noaptea. In vis, Vasile, a ajuns la o poarta , la o curte unde era plin de ingerii, de oamenii, de tinerii,era ca un purgatoriu…cine intra si cine nu…Un inger a fost chemat sa intre in gradina Domnului, dar de la poarta sa intors sa ma ia si pe mine si mi a zis sa mergem ca Dumnezeu ne asteapta.Am intrat in aceea gradina, mare cu o vila imensa, dar nu atat de frumoasa si stralucitoare precum iimi inchipuiam eu Edenul.In timp ce ne apropiam de casa, afaara parka ploua, era o zii mahnita, poate Tatal era suparat pe mine.Ingerul merge si striga la usa casei LUi…Doamne Doamne noi am ajuns!! Eu undeva mai in spate asteptam, parea totul real, crede am ca sunt mort din cine stie ce motiv,dar Vasile, deodata a iesit Dumnezeu coborand pe scarile casei Sale, si venea inspre noi–-Un om in varsta , batran, cu barba alba si mare,cu un toiag imens si gros, dar nu era parka tot in alb , si se aseaza pe o banka.Am auzit de ceva vant prin Bucuresti si m am trezit din somn, sau poate am reinviat, poate am fost mort.Speriat auzeam cum se izbeau ferestrele, un vant puternic ce suiera.Am incercat sa adorm la loc, dar inchizind ochii era totul alb si eram treaz,nu am mai putut dormi de pe la 3 noaptea pana pe la 6 dim.Acum scriindu ti simnt cum ar trece ceva pe langa mine, mi se ridica parul pe maine, picioare, cap.Oare ce insemna Vasile?

  Oare de ce era trista gradina domnului, mahnita, ploaie, suparare, OARE DE CE?
  O fi suparat pe noi Tatal?, as vrea sa i scriu o scrisoare dar ma tem ca nu v a fi primita.

  Rugati va si inchinati va si v a caitii, deoarece Domnul mi sa aratat suparat, prima data cand L am vazut.

  Doamne iarta ne!!!!!

  • Vlad…sa nu-ti fie frica…Bunul Dumnezeu este Mereu cu Tine! Iarta-i pe toti care-ti fac rau…Bunul este Judecatorul Suprem.Vlad… Totul o sa fie bine… Frate,niciodata sa nu te consideri de prisos.Acolo unde esti,esti cu voia lui Dumnezeu si ai un rost anume de implinit…Bunul a dorit sa fiu in Spania pentru a Continua Lucrarea Sfanta-„Strigatul si Durerea Martirilor Neamului Romanesc!”Este vorba de „Sfantul Inchisorilor Valeriu Gafencu”Vlad,Bunul Dumnezeu Lucreaza…Doamne ajuta!

  • Secolul XX ITALIA BOLOGNA Ioan Ramboi, preot ortodox: „Spectacolul „Mucenicul” reprezinta Un Produs al Spiritualitatii Romanesti, o parte din Istoria Neamului Nostru …”

 9. Vlad… Ne vom intoarce itr-o zi Ne vom intoatce negresit Vor fi apusuri aurii Cum au mai fost cand am plecat…

  • Secolul XX Anul 1997 Franta,Paris. Nicolae Lupan,scriitor: „O opera excelenta ca interpretare. Modalitatea actorului de-a convinge spectatorul de imortanta mesajului scris de poet este nemaipomenita. Acest spectacol va avea un rasunet si in alte capitale ale lumii …”

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Silviu Silvian Fusu, regizor de teatru: „Dupa cinci ani de despartire cu Actorul Vasile Butnaru mi-am dat seama cat de mult au actionat asupra Lui acesti ani de singuratate … Aidoma Lui Isus Hristos,care a postit patruzeci de nopti in Pustiu, Vasile a adunat in Sine CREDINTA. Aceasta CREDINTA s-a manifestat in monospectacol. Vasile ne-a convins de un Lucru-actorul,care nu se misca in spatiul scenic,poate fi foarte miscator in SPATIUL COSMIC !”

   • Secolul XX Anul 1998 FRANTA PARIS Eugen Holban, scriitor : „Am mai auzit despre Talente din Basarabia Romaneasca, dar cele vazute si auzite aici, la PARIS, m-au miscat profund. Am Trait cu Adevarat acest spectacol prezentat de Actorul Vasile Butnaru …”

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Sorin Gratieanu, poet: „Vasile Butnaru, Natura te-a izestrat cu Talent … Sa nu uiti de acest fapt niciodata! DARUIESTE-TE OAMENILOR!”

  • Secolul XX Anul 1997 GERMANIA KARLSRUHE Victor Negara, Vizionar Crestin: „Cred intr-o Europa Noua, o Europa Fondata pe Iubirea Divina. Anume pe acest Fundament al Iubirii, sper sa ne Regasim ca Frati si Prieteni …”

 10. Scumpa Romanie,Basarabia este copilul tau ! / Plange-l Mama, ca-i sfarsit… / L-au legat si l-au zdrobit !!! / (1812-2012)

  • „Basarabia este o lacrima pe Trupul Tarii,este Isus Hristos al Romaniei care adus Crucea pe muntele Golgota … si o mai duce …” LIVIU VALINAS din Nuremberg,Germania

 11. Te admir si acum ca stiu cine esti cu adevarat simt ca imi dai putere sa infrunt ceea ce practic eu mi-am facut cu mina mea.Ii multumesc domnului nostru ca imi da putere si credinta si cred ca voi reusi sa-mi lepad egoismul si sa traiesc pentru cei ce au nevoie de ajutor! sa-ti dea dumnezeu putere si in continuare sa-ti urmezi drumul pina la capat si sa realizezi ce tiai propus.Al tau prieten daca ma accepti ca prieten UNGURUL cred ca ai sa-ti dai seama cine sunt!!!

  • Frate Nicu,multumesc Bunului Dumnezeu ca ne-am intalnit in MADRID.Printre straini romanii sunt foarte uniti.Pe parcursul Timpului ai dovedit ca esti un Bun Roman si un Crestin Profund Ortodox . Doamne ajuta!

 12. ACTORUL VASILE BUTNARU UN OM MARE CU MARE CARACTER MEREU OPTIMIST CU DUMNEZEU INAINTE ,UN ROMAN CU MULTE VALOARE UN ADEVARAT ROMAN CARE LUPTA SI DUCE MAI DEPARTE TRADITIILE NEAMULUI ROMANES UN NEAM CARE PINA SI ASTAZI E ASUPRIT SAU PARTIAL DE CATRE EUROPA .DE LA ACTORUL VASILE BUTNARU AVEM DE INVATAT MULTE ARE ENERGIE,ZIMBITOR MEREU CALM,PRIVIRE BLINDA UN OM DE NEAM UN BUN PRIETEN MA BUCUR CA L-AM CUNOSCUT PERSONAL SUNT PUTINI ROMANI CARE LUPTA PT NOI ROMANI SI PENTRU ROMANI DIN BASARABIA PE CARE NE-A FOST SMULSA DE LA SINUL NOSTRU .UN OM MARE CARE CAUTA O IESIRE PT SPECTACOLE ,UN ROMAN CARE LUPTA SINGUR CU TIMPUL,CRIZA DE BANI DAR NU SE DA BATUT SI MEREU CU CREDINTA IN DUMNEZEU.NU SE DA BATUT NICIODATA .MULTI ROMANI CARE AU BANI AR TREBUI SA-L SPRIJINE PE ACEST OM ,ROMAN ADEVARAT IN INCERCAREA DE A TRASMITE MESAJUL NEAMULUI ROMANESC .DUMNEZEU SA-TI AJUTE SI SA AJUTE TOT NEAMUL ROMANESC DE PRETUTINDENI

  • Regatul Spaniei.Madrid. Mihai,Frate… Ne vom intoarce intr-o zi / ne vom intoarce negresit,/ vor fi apusuri aurii / cum au mai fost cand am plecat…

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA, ROMA Iuvenalie Ionascu,preot ortodox: „MUCENICUL” e un Destin si pentru Romanii care traiesc in Cetatea Eterna,dar care au Ra-daci-ni adanci in Pamantul Sfant al Patriei Noastre. Un spectacol ce exprima Durerea,Suferinta si Lacrima Neamului …”

  • Luni 29 august 2011. Regatul Spaniei. Madrid. In atentia Presedintelui Romaniei,domnul Traian Basescu: Domnule Presedinte,timp de 12 ani incerc sa optin din partea Statului Roman sprigin financiar pentru activitatea profesionala pe care o desfasor pe cont propriu. Aceste spectacole cu caracter profund social reprezinta Durerea Neamului Romanesc de Pretutindeni. Romanii din Comunitatea Europeana si cei care inca se mai afla dupa sarma ghimpata-au gasit un Reper Spiritual in Teatrul Unui Actor Basarabean. Domnule Presedinte,am obosit putin… Dar Bunul Dumnezeu vede si ma ajuta. Stiu ca aveti o Inima Mare din care izvoraste Dragoste pentru toti Romanii aflati printre straini. In ceasul al 12-lea Va Solicit o Mana de Ajutor pentru a mentine Vie Flacara Spirituala a Romanilor care sunt departe de Casa Parinteasca. Istoria inregistreaza doar Fapte Concrete. Domnule Presedinte, mana intinsa a actorului basarabean este de fapt Mana Lui Hristos care Va Cheama la Mantuire. Rog sa ma iertati. Sa ma ierte orice om fata de care am gresit cu ceva.

   • Petitia nr.25225 Data 03-10-2011 Domnule Vasile Butnaru,va multumim pentru mesajele adresate Presedintelui Romaniei,domnul Traian Basescu. Va asiguram de faptul ca opiniile si opservatiile dumneavoastra raman in atentia noastra. Cu stima,Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu.

   • Traian Basescu,o mana intinsa care ajuta intr-o zi intunecoasa este aceea … de care oamenii isi amintesc pana la sfarsitul vietii…

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA Grigore Constantin, Ambasadorul Romaniei la ROMA: „Suntem bucurosi sa-l avem in mijlocul nostru pe Maestrul Vasile Butnaru,care va sustine un alt stralucit recital,cu piesa „MUCENICUL” si care,sunt convins,se va bucura de un mare succes si audienta binemeritata,aici,in Cetatea Eterna,Locul,in care acum 2000 de ani in urma au pornit Legiunile Romane care aveau sa contribuie la nasterea Poporului Roman…”

  • „Asa se cuvine-oamenii de cultura sa fie mai aproape de Biserica,de Credinta Noastra Crestina,sa fie impreuna cu Preotii adevarati slefuitori de Constiinta si Suflet Romanesc.” VALDMAN TRAIAN,preot ortodox MILAN

  • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Mihai Prepelita,poet: „Vasile Butnaru este un Actor-Calugar, care a devenit la exterior si la interior aproape ca Un Hristos al Nostru…”

  • REGATUL SPANIEI Centrul Crestin pentru Refugiati si Emigranti „INIMA DE PARINTE” „Multumesc din tot sufletul Preotului Enerico si celor doua Maicute Carmelia si Maria pentru grija deosebita in perioada de recuperare dupa o operatie din cadrul unui spital din MADRID.”

 13. Fiule,un singur om poate schimba lumea,si acesta esti tu…

  • CRUCEA ROSIE SPANIOLA (Comunitatea de Madrid) Va multumesc pentru grija si ocrotire …

   • Multumesc tuturor pentru donatii: 1)Vasile Butnaru 2)IBAN: ES81 2100 1739 6002 0015 0985 3)BIC/CODIGO SWIFT: GAIXESBBXXX

   • O MANA INTINSA CARE MA AJUTA INTR-O ZI INTUNECOASA ESTE ACEEA … DE CARE EU IMI AMINTESC PANA LA SFARSITUL VIETII …

   • O mana intinsa care ma ajuta sa duc Crucea Neamului Romanesc din Basarabia Martira … Este Mana Bunului Crestin de care imi aduc aminte pana la sfarsitul vietii …

   • Fiule, nimeni nu este profet in tara lui …

  • Doamne,talpile mele sunt batatorite de drumuri … Tot mai putin pe ACASA si tot mai mult prin strainatati …

  • Petitia nr 19043 Data 06-09-2012 Domnule Vasile Butnaru, Presedintele Romaniei, Domnul Traian Basescu, a primit mesajul dumneavoastra si doreste sa va multumeasca pe aceasta cale pentru gandurile transmise, pentru increderea acordata,precum si pentru atitudenea dumneavoastra. Cu deosebit respect, Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu

 14. „Cu glasul meu catre Domnul am strigat,si m-a auzit din muntele cel sfant al Lui … Eu m-am culcat si am adormit ; sculatu-m-am ca Domnul ma va sprigini …”

  • In BIBLIE este scris: „Crestine,cauta ADEVARUL. ADEVARUL te face OM LIBER…” Domnule Timofti,(presedinte al republicii moldova) GHEORGHE DAVID este Mosul Meu. Un MARTIR Basarabean. A cautat ADEVARUL. Impreuna cu GHEORGHE GHIMPU,VALERIU GRAUR si alti MARTIRI din Basarabia sfasieata de Rusia. ADEVARUL costa foarte scump: Au platit cu VIATA.

 15. Textul trimis pe Forumul Constituțional

  1)În Preambulul Constituției Republicii Federale a Germaniei se spune următoarele :

  „În cunoștința deplină ca reponsabilitate sa în fata lui Dumnezeu și a oamenilor,inspirată din voință sa proprie, ca membru deplin într-o Europa Unită,ce are scopul de a servi pacea lumii, a împuternicit Poporul German Autoritatea sa constituțională a Legii fundamentale”.
  (Cred că, ar fi necesar un Preambul asemănător și la noua Constituție României.
  …………………………..

  (Im Bewußtsein seiner Verantwortung vor Gott und den Menschen, von dem Willen beseelt, als gleichberechtigtes Glied in einem vereinten Europa dem Frieden der Welt zu dienen, hat sich das Deutsche Volk kraft seiner verfassungsgebenden Gewalt dieses Grundgesetz gegeben ).

  2) Având acestă responsabilitate, atât în faţa lui Dumnezeu cât ţi faţa oamenilor, Comisia Constituţională ar trebui să ia în calcul toate dorinţele poporului, inclusiv prin sondajul de opinie, cu privire la la revenirea la forma de guvernământ monarhic-constituțională, sau punerea unui articol în care sa aibă în vedere și o astfel de variantă în viitor. Ori loc de drept în Parlament pentru cultele religioase ca : creștin-democrată, greco-catolică, romano-catolică, protestante sau altele ( iudaică sau musulmană) în funcție de ponderea lor la nivel de populaţie.
  Aşa cum s-a procedat acest lucru în perioada pre-comunistă a României.

  • Petitia nr:8637 Data: 13-05-2013 Domnule Vasile Butnaru, Presedintele Romaniei,domnul Traian Basescu va multumeste pentru urarile transmise cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste si va transmite la randul sau cele mai bune ganduri. HRISTOS A INVIAT! Consilier de Stat Gabriel-Cristian-Piscociu

 16. De la: procetatean@presidency.ro Catre: actorul.butnaru@yahoo.com Trimis: Luni,13 mai 2013 15:33:47 Subiect: Raspuns petitie Petitia nr.8637 Data: 13-05 Domnule Vasile Butnaru,Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, va multumeste pentru urarile transmise cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pste si va doreste la randul sau cele mai bune ganduri. HRISTOS A INVIAT! Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu

 17. Regatul Spaniei (Madrid) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios.(Pentru crestinii din parohia ortodoxa din Valdemoro.)Preot-paroh Dorin Sasu. (Anul 2013)

 18. Regatul Spaniei (Madrid) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios. (Pentru comunitatea ortodoxa din Mehorod del Campo.) Preot-paroh Grigore Pana. (Anul 2013)

 19. Regatul Spaniei (Madrid) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios. (Predestinat crestinilor din parohia Fuenlambrada) Preot-paroh Vasile Alexa. (Anul 2013)

 20. Secolul XX. Anul 1998. Italia (VATICAN) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric.Lucrarea a fost prezentata in cadrul redactiei Radio Vatican. (Limba Romana. O Misiune cu caracter Special. Redactor-Preotul Anton Lucaci.)

 21. Secolul XX. Anul 1998 Italia. (Academia di Romania) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata in cadrul unui simpozion stiintific-literar.Moderator: Marian Ppapahagi (Directorul Academiei di Romania)

 22. Secolul XX. Anul 1998. Italia (Ambasada Romaniei la Roma) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric.Lucrare prezentata pentru angajatii si colaboratorii ambasadei. Organizator: Grigore Constantin,Ambasadorul Romaniei la Roma.

 23. Secolul XX. Anul 1998. Italia (ROMA) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric.Lucrare prezentata dupa Sfanta Liturgie.Pentru crestinii din parohia ortodoxa. Preot paroh Iuvenalie Ionascu.

 24. Secolul XX. Anul 1998. Italia. (Milan) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. (Dupa Sfanta Liturgie) Preot paroh Valdman Traian.

 25. Secolul XX. Anul 1997 Germania (Nurenberg) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata in studioul video si inregistrari audio. Organizator. Crestinul Victor Negara si Poetul Mihai Prepelita. Redactor-Liviu Valinas.

 26. Secolul XX. Anul 1996 Rusia (Moskova) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata Oamenilor din Cultura si Arta. Organizator si Moderator: Poetul Mihai Prepelita. /Ajutat de Silviu Silvian Fusu,actor si regizor de teatru./

 27. Secolul XX. Anul 1995 Romania (Bucuresti) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata in cadul societatii VATAR ROMANEASCA. Organizator si Moderator: Mihai Prepelita,Poet National.

 28. Secolul XX. Anul 1995 Ukraina (Kiev) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru angajatii si colaboratorii Ambasadei Romaniei la Kiev. Organizator si Moderator: Mihai Prepelita,Poet National.

 29. Secolul X X I Anul 2006 Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Crestinilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru angajatii si colaboratorii Ambasadei Romaniei la Chisinau. Ambasador: Filip Teodorescu. Atasat Cultural: Vasile Nanea. Organizator si Moderator: Nicolae Dabija,Poet National.

  • Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira

 30. Secolul XXI Anul 2001 Romania (Targu Jiu) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata in cadrul unui festival de poezie. Organizator si Moderator Grigore Vieru,Poet National.

 31. Secolul XXI Anul 2001 Romania (Bucuresti) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata in cadrul Academiei Romane.(Simpozion stiintific-literar) Organizator si Moderator: 1)Mihai Prepelita,Poet National 2)Anatol Ciocanu,Poet National.

 32. Secolul XXI Anul 2001 Romania (Bucuresti) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata la Hotelul INTERCONTINENTAL.(In cadrul unui simpozion stiintific DACIA HIPERBORIANA. Simpozion condus de Napoleon Savescu.) Organizator: Mihai Prepelita,Poet National. Moderator: Grigore Vieru,Poet National.

 33. DACIA HIPERBOREANA

 34. Secolul XXI Anul 2004 Romania (Bucuresti) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata in cadrul Muzeului National de Istorie a Romaniei. Organizatori si Moderatori: 1)Leonida Lari,Poet National 2)Mihai Prepelita,Poet National 3)Anatol Ciocanu.Poet National

 35. Secolul XX Anul 1995 Romania (Busteni) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata bastinasilor. Organizatori si Moderatori: Grigore Vieru,Poet National 2)Toma Istrati,Poet National.

 36. Secolul XXI Anul 2005 Romania (Bucuresti) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata in Casa Regala „Mihai Prepelita”.(O mansarda.Cumparata de Adrian Paunescu,Poet National) Organizatori si Moderatori: 1)Anatol Ciocanu,Poet National 2)Leonida Lari,Poet National 3)Nicolae Gutu,Poet National 4)Victor Negara,colegul de suferinta a lui Ioan Alexandru.Poet National 5)Grigore Vieru,Poet National 6)Toma Istrati,Poet National7)Adrian Paunescu,Poet National s.a.m.d.

 37. Secolul XXI Anul 2003 Romania (Bucuresti) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata in Casa Regala „Nicolae Gutu”.Organizatori si Moderatori: Mihai Prepelita,Poet National 2)Leonida Lari,Poet National 3)Anatol Ciocanu,Poet National 4)Grigore Vieru,Poet National 5)Adrian Paunescu,Poet National 6)Toma Istrati,Poet National 7)Victor Negara,colegul de suferinta a lui Ioan Alexandru,Poet National s.a.m.d.

 38. Secolul XX Anul 1995 Romania (Bucuresti) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata angajatilor si colaboratorilor de la redactia GLASUL NATIUNII. Organizatori si Moderatori: Mihai Prepelita,Poet National 2)Leonida Lari,Poet National 3)Anatol Ciocanu,Poet National 4)Toma Istrati,Poet National 5)Grigore Vieru,Poet National 6)Adrian Paunescu,Poet National 7)Nicolae Gutu,Poet National s.a.m.d.

 39. De la: Vasile Butnaru Catre:”teoylu@orange.es Trimis: Vineri 25 Octombrie 2013 10:42:32 Subiect: Mucenicul. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Doamne ajuta. Parinte Teofil Moldovan si Cucoana Preoteasa Lucretia, Va multumesc anticipat pentru Gandul Nobil: De-a gazdui mesagerul neamului romanesc din Basarabia Martira. Sunt vasile butnaru,actor de profesie. Fondatorul unui teatru aparte, intruchipand la modul esential eforturile unui neam. Care-si cauta fara intrerupere Onoare,Demnitatea si Locul in Universul Uman,parcurgand Calea Purificarii Interioare prin Jertfa, pana cand Balada propriei resemnari se transforma in Cantare de Paste… Parinte Teofil si Cucoana Preoteasa Lucretia, Basarabia este o Lacrima pe Trupul Tari, este Iisus Hristos al Romaniei. Care a dus Crucea pe Muntele Golgota… Si o mai duce. Parinte Teofil, asa se cuvine: Oamenii de Cultura si Arta sa fie mai aproape de Biserica Crestina. Sa fie impreuna cu preotii-adevarati slefuitori de Constiinta si de Suflet Romanesc. Parinte Teofil si Cucoana Lucretia, MUCENICUL este un produs al spiritualitatii romanesti, o parte din istoria zbuciumata a Neamului Nostru. Lucrarea este fondata pe Iubirea Divina. Anume pe acest fundament al iubirii, sper sa ne regasim ca frati si prieteni. MUCENICUL e un Destin si pentru romanii care traiesc in MADRID. (Regatul Spaniei) Dar care au radacini adanci in Pamantul Sfant al Patriei Noastre. MUCENICUL este o Drama ce exprima Durerea, Suferinta si Lacrima Neamului. Parinte Teofil Moldovan si Cucoana Preoteasa Lucretia, o mana intinsa care ajuta intr-o zi intunecoasa este aceea… de care Oamenii isi amintesc pana la sfarsitul vietii… Parinte, cu glasul meu catre Domnul am strigat si m-a auzit din Muntele cel Sfant al Lui. Parinte,eu m-am culcat si am adormit. Sculatu-m-am ca Domnul ma va sprigini… MUCENICUL. Texstul este scris de Mihai Prepelita,Poet National. Candidat la Premiul Nobel. (Initiativa apartine Academiei Daco-Romane) Am prezentat aceasta monodrama in Basarabia, Romania, Grecia,Bulgari,Rusia,Ucraina,Italia,Franta Germania,VATICAN si …. Regatul Spaniei. Parinte Teofil Moldovan, Respect si Recunostinta pentru ultima carte: SEMNIFICATIA si CINSTIREA SFINTEI CRUCI si ACATISTUL SFINTEI CRUCI Cucoana Preoteasa Lucretia si Parinte Teofil Moldovan,Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca eforturile nobile.

 40. Eforturi depuse pe Altarul Neamulu. Cu deosebit respect si inalata consideratiune,vasile butnaru,actor basarabean. P,S. informatii suplimentare: vasilebutnaru.wordpress.com

  • Secolul X X I Anul 2013 /26 octombrie/ Regatul Spaniei (MADRID) Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. (Dupa Sfanta Liturgie) Preot Paroh Teofil Moldovan. (Organizator: Ovidiu,Consilierul Principal al Parohiei. Moderator: Cucoana Preoteasa Lucretia.)

 41. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira”. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Liceului Teoretic cu profil sportiv (numarul 3) /Botanica) Organizator si Moderator: Catedra de Limba si Literataura Romana.

 42. Secolul XXI Basarabia (Chisinau) „Strigatul si Durerea Romanilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru Corpul Didactic si Elevii din cadrul Colegiului Financiar-Bancar „Alexandru Diordita”. Organizatori si Moderatori. Catedra de Limba si Literatura Romana si Nicolae Dabija,Poet National.

 43. Organizatori si Moderatori: Catedra de Limba si Literatura Romana si Nicolae Dabija,Poet National.

 44. Basarabia (Chisinau) Secolul XXI Anul 2013 /22 noiembrie/ Publica TV (VOXpublica) Vasile Grozavu,ziarist si scriitor basarabean: „Vasile,crede-ma,cunosc niste lucruri si trebuie sa le spun. Daca le-asi ascunde,nu ma voi putea uita la mine in oglinda. Nu te voi putea privi pe tine in ochi. Am discutata o singura data la ziarul Capitala. Tin minte discutia,continutul ei. Am vorbit despre spatiile pe care le rezervam culturii in ziar. Vreau sa cred ca va veni un timp cand vom monta un spectacol in baza cartii mele „Caderea Armaghedonului”. Tie ti se potriveste rolul lui Hristos,rastignit pe Cruce de oligarhii din Basarabia. Vorbesc foarte serios. Intr-o tara normala,exista laboratoare de creatie,oamenii de cultura si arta sunt incurajati sa gandeasca,sa creeze. Acestea(guvernarea)au oprit timpul in loc aici. Repet,sunt mai periculosi de zeci de ori decat comunistii,fiindca umbla cu cutitul in san. Vasile,am suficiente exemple,dar nu vreau sa o supar pe gagica deputat cu margele…

  • Basarabia (Chisinau) Secolul XXl Anul 2013 /29 decembrie/ Publica TV (VOXpublica) Vasile Grozavu,ziarist si scriitor basarabean: „Dle. actor,Va doresc roluri mari,pe potriva talentului Dvs.in anul care vine. La Multi Ani!

   • ianuarie 8 la 10:43 AM Procetatean@presidency.ro Catre actorul.butnaru@yahoo.com Petitia nr 24917 Data: 08-01-2014 Domnule Vasile Butnaru,Presedintele Romaniei,domnul Traian Basescu,va multumeste pe aceasta cale pentru urarile transmise cu ocazia Anului Nou si va ureaza ca Anul 2014 sa va aduca, dumneavoastra si celor dragi,bucurii si impliniri! Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu

 45. Comunidad de Madrid,Gracias.

 46. Secolul XXl (Anul 20011) Sunt un actor modest si cu talpile batatorite de drumuri…Am batut la poarta unui regat (Regatul Spaniei) Regele si Regina au deschis poarta si au fost binevoitori… (Au intins o mana de ajutor…) Este vorba de Regele Juan Carlos l y Regina Sofia….

 47. Hristos a Inviat.Doamne ajuta.Sunt in Proces de Lucru:Lacrima Basarabiei-GRIGORE VIERU (Monospectacol cu caracter profund Religios si Istoric) Sfanta Lucrare este predestinata Crestinilor de Rit Ortodox. (Durata:40 Minute)

 48. Hristos a Inviat DIN DRAGOSTE PENTRU FRUMOS

 49. Lacrima Basarabiei GRIGORE VIERU (Monospectacol cu carácter Religios si Istoric.) Procesul de Lucru a durat 7 luni de zile. Sfanta Lucrare a fost conceputa la Initiativa Inalt PreaSfintitului Iosif,Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale. Lucrarea a fost prezentata in Regatul Begiei – Brusel. (La festivalului DIN DRAGOSTE PENTRU FRUMOS) Ziua: Sfanta Duminica. Data: 17 Mai. Anul 2015. Ora 17.30 (Durata Spectacolului: 40 Minute.) Binecuvantat de Inalt PreaSfintitul Iosif,Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale,cu Dumnezeu Inainte!

 50. Repet: Lacrima Basarabiei GRIGORE VIERU (Monospectacol cu caracter Religios si Istoric) Premiera a avut loc in cadrul festivalului DIN DRAGOSTE PENTRU FRUMOS (Regatul Belgiei – Bruxelless.)

 51. „Prea Sfintitul Siluan,Episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei si Prea Sfintitul Timotei,Episcop al Spaniei si Portugaliei,am avut o intalnire cu Inalt PreaSfintitul Iosif,Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, A fost o discutie placuta si a aprobat o Lucrare cu carácter religios si istoric. Este vorba de Lacrima Basarabiei – GRIGORE VIERU. (Lucrare axata pe trei puncte cardinale: Cultura,Arta si Teologie) O Lucrare pentru Crestinii de Rit Ortodox.(Intalnirea a avut loc la Bruxelles. Perioada: 15-17 Mai 2015)”

 52. Regatul Belgiei (Bruxelles) Inalt Prea Sfintitul Iosif,Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale:Frate Vasile,vreau sa-ti spun ca NU am uitat SINGURATATEA de Emil Cioran.Monospectacol prezentat in Sala Alexandru Ioan Cuza…(Catedrala Mitropolitana din PARIS…) Secolul XX (Anul 1997) Vasile,Colaborarea Crestina – CONTINUA…

 53. Am prezentat mai multe spectacole cu caracter istoric,religios si profund social. Timpul a trecut si activitatea profesionala NU a fost in zadar… Traian Basescu (Presedintele Romaniei) a trecut Prutul si vorbeste deschis despre Unirea Basarabiei cu Romania!

  • Istoria înregistrează și păstrează FAPTE și NU vorbe. (Este vorba de spectacolul pentru Diploma de apsolvire a Institutului de Arte „Gavriil Muzicescu ” (1990) Spectacolul „Isus și Noi” În distribuție au participat actorii Teatrului „Ion Creangă ” (Chișinău) Lucrarea de Diplomă a fost acceptată și apreciată de reprezentanții institutului de arte și administrația Teatrului „Ion Creangă „. Au mai participat și reprezentanți de la Primăria Municipiului Chișinău: Domnul Ilie Coșanu, Vice-Primar și Iulian Filip, șeful direcției cultură, artă și teologie . Spectacolul a fost apreciat la justa valoare și am primit Diploma de apsolvent al institutului de arte „.Diploma a fost semnată de rectorul Veniamin Apostol, actor și regizor de teatru.

   • P.S. Anatol Rurac,Scenograf – Șef al Teatrului „Ion Creangă „. (Domnul Anatol Rurac a propus o schiță scenografică și a realizat o CRUCE din LEMN pentru spectacolul de Diplomă „Iisus și Noi”.

   • Un Respect deosebit domnului Nicolae Costin, primar general al municipiului Chișinău.

 54. Domnule Anatol Rurac, Respect și Recunoștință pentru Serviciul Credincios.

 55. (RM) Consiliul Municipal Chișinău Primăria, Direcția Cultură (Nr.406/01-13 din 28.08.07 La nr.B-9278/07 din 15.08.07 Domnului Vasile Butnaru. „MULT STIMATE DOMN, VASILE BUTNARU, Direcția Cultură a examinat demersul Dumneavoastră referitor la finanțarea celor 12monospectacole, pregătite și prezentate cu succes chișinauienilor și spectatorului din alte țări europene. Cunoaștem și susținem activitatea Dumneavoastră dar austeritatea bugetului municipal și legislația în vigoare nu ne permite susținerea unor astfel de proiecte. Conform art. 17 din Legea RM „Privind finanțele publice locale” nr.397-XV din 16.10.2003,autoritățile reprezentative și deliberative,precum și cele executive ale unităților administrativ- teritoriale, nu sunt în drept să acorde împrumuturi, fidejusiuni sau alte garanții financiare persoanelor fizice. Reeșind din cele relatate, Direcția Cultură Vă comunică că problema abordată de Dumneavoastră, cu mare regret, nu poate fi soluționată. Cu respect, LEONID GORCEAC, ȘEF INTERIMAR DIRECȚIE CULTURĂ.

  • Un Glas în Pustiu…

   • Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru Grijă și Ocrotire Părintească… (Misiune Îndeplinită și punct.)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: