Rugaciunea unui dac (foto)

George Călinescu:

,,Să Nu Uităm că pe Columna lui Traian , Noi , Dacii , Suntem în Lanţuri … „

.

..

.....

...

1-15

.

.

.

сканирование0002

*** LUPUL  DACIC…***

**********

SECOLUL XXI , ANUL 2010

ITALIA,  Reggio Emilia

BASARABIA IN RUGACIUNE . .

Grigore Vieru, odihnește-te în pace …

Toți am crescut cu Albinuța și Abecedarul lui Grigore Vieru. Copii fiind, toți am învățat peozioarele scurte, de câteva rânduri scrise special pentru noi, din suflet de către El. Anul trecut, când am aflat că nu mai este printre noi, românii din Basarabia, dar și de oriunde au fost pur și simplu zguduiți de tragicul eveniment. Fără El am rămas mai săraci de cultură și frumos…

În Italia românii care lucrează acolo, nu au timp de distracții sau de prea multe momente de relaxare. Biserica Sfântul Ștefan din orașul Reggio-Emilia uneori plină duminica, oamenii cătând aici momente de liniște, împăcare cu sine și cu ceilalți. Ieri însă, biserica a fost arhiplină. Plină de credincioși și de lumină. Printre cei prezenți a fost actorul basarabean Vasile Butnaru. Actorul a adus un omagiu celui care a fost poetul român ce a plâns în versuri durerea cea mare a țării noastre. El s-a îmbrăcat în haine de apostol, s-a înfășurat în sârmă ghimpată și a recitat cu glas tare și cu durere în suflet poeziile lui Grigore Vieru. Actorul era imaginea vie a Basarabiei despărțită, ruptă din trupul României, izolată și mințită…

Eu nu am fost prezentă în acea biserică, dar mama m-a sunat plângând încă sub impactul evenimentelor. Toți oamenii din biserică au plâns comemorându-l pe marele poet, dar cred că în lacrimile lor era durerea fiecăruia dintre ei, strigătul mut și revolta împotriva unei asemenea sorți. Fiecare a plâns durerea familiei sale, a sărăciei de acasă, a străinătății și a golului din suflet.

Doi colaci mari, împletiți frumos ca în Basarabia, și un pahar de vin din podgoriile Moldovei au fost împărțiți tutoror celor de față care au rostit o rugaciune în amintirea lui Grigore Vieru, au aprins o lumânare și probabil fiecare s-a rugat să se întoarcă cât mai repede acasă, în draga Basarabie…

Lilia Cazacu

Anul 2009, BASARABIA MARTIRĂ …

la foto 1

la foto 3

Regatul Spaniei. Madrid. Biserica Ortodoxa Romana. Preotul Teofil Moldovan si Ovidiu,Consiler Principal al Parohiei. Anul 2013

сканирование0016 сканирование0017 сканирование0018

Madrid. INIMA DE PARINTE Centrul Crestin pentru emigranti si refugiati. „EL era bolnav si obosit de drum lung… A batut la usa strainului… Si strainul l-a primit…”(2012-2013)

Răspunsuri

 1. normal… normal…succese inainte…

  • Secolul XX Anul 1997 Franta, PARIS. Nicolae Lupan,scriitor: „O opera excelenta ca interpretare. Modalitatea actorului de-a convinge spectatorul de importanta mesajului scris de poet este nemaipomenita. Acest spectacol va avea rasunet benefic si in alte capitale…”

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA FLORENTA Petre Coman, preot ortodox: „Dumneata ai un rol deosebit in propagarea acestei Culturi,ce este ca o Icoana Vie care vorbeste si care se Misca …Ce frig a fost in aceasta zi,dar toata raceala si toata oboseala au zburat ca prin vis de la primele fraze recitate. Imi vei ramane Scump si te voi Pomeni in continuare in Sfintele Rugaciuni cu Toti cei Dragi Dumitale …”

   • Secolul 21 Anul 2006 BASARABIA Vasile Nanea,Consilier Cultural la Ambasada Romaniei din CHISINAU: „Un Pamant Numit ROMANIA”. Monospectacol prezentat in premiera de Actorul Vasile Butnaru pentru colaboratorii Abasadei Romaniei la CHISINAU. Un spectacol cu caracter profund filozofic. Multumesc Actorului Basarabean pentru CURAJ!”

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA ROMA Mario Prosperi, actor si regizor de teatru: „Vasile este un Actor simplu, interesant, cu Sufletul Deschis, care ne-a prezentat un fragment dintru-n spectacol axat pe o Traire Profunda, Dumnezeieasca . Actorul practica un gen de teatru care din pacate este pierdut la ROMA …”

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Mihai Prepelita, poet: „Vasile Butnaru este Un Actor-Calaugar, care a Devenit la Exterior si la Interior Aproape ca Un Hristos al Neamului Romanesac …”

   • REGATUL SPANIEI Centrul Crestin pentru Emigranti si Refugiati „INIMA DE PARINTE” Multumesc din tot sufletul preotului Enerico si celor doua maicute Carmelia si Maria pentru grija deosebita in perioada de recuperare dupa o operatie efectuata cu mult succes de medicii de la spitalul municipal MADRID.

  • Secolul XX Anul 1998 ITALIA Grigore Constantin, Ambasadorul Romaniei la ROMA : „Suntem bucurosi sa-l avem in Mijlocul Nostru pe Maestrul Vasile Butnaru,care va sustine un alt stralucit recital,cu piesa „MUCENICUL” si care,sunt convins,se va bucura de un mare succes si audienta binemeritata,aici,in Cetatea Eterna,Locul,in care acum 2000 de ani in urma au pornit Legiunile Romane care aveau sa contribuie la Nasterea Poporului Roman…”

   • Secolul XX Anul 1998 ROMANIA BUCURESTI Antoaneta Lucasciuc, profesoara: „M-a cucerit Chipul Actorului. O asemanare perfecta cu Isus Hristos. Ochii senini, cuvintele izvorate din suflet, camasa lunga, imaculata … era asemenea Lui Mesia … Isi ducea Crucea in Spate pe drum spre GOLGOTA …”

   • Secolul XX Anul 1997 GERMANIA BONN Andrei Baleanu, critic de teatru: „Actorul Vasile Butnaru a prezentat un spectacol emotionant, jucat cu mult talent intr-o limba frumoasa, romaneasca si cu un continut bogat, care a impresionat publicul …”

   • Secolul XX Anul 1997 FRANTA PARIS Eugen Holban, scriitor : „Am mai auzit despre Talente din BASARABIA ROMANEASCA, dar cele vazute si auzite aici, la PARIS, m-au Miscat Profund… Am Trait cu Adevarat acest Spectacol prezentat de Actorul Vasile Butnaru …”

  • Secolul XX Anul 1996 GRECIA ATENA Doina Zamfiroiu, profesoara: „Sunt adanc emotionata. Prezenta unui Roman,din Moldova,un Frate de-al Nostru pe Meleagurile Greciei Vechi, nu poate sa ne lase indiferenti. Aceasta interpretare este foarte reusita!”

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Sorin Gratieanu, poet: „Vasile Butnaru, Natura te-a inzestrat cu Mult Talent. Sa nu uiti de acest fapt niciodata! DARUIESTE-TE OAMENILOR!”

  • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Silviu Silvian Fusu, regizor de teatru: „Dupa cinci ani de despartire cu Actorul Vasile Butnaru mi-am dat seama cat de mult au actionat asupra Lui acesti ani de singuratate … Aidoma Lui Isus Hristos care a postit patruzeci de nopti in Pustiu, Vasile a adunat in Sine CREDINTA. Aceasta CREDINTA s-a profilat in monospectacol Vasile ne-a convins de un Lucru – actorul care nu se misca in spatiul scenic, poate fi foarte Miscator in SPATIUL COSMIC!”

  • MA ADRESEZ TUTUROR CARE VIZITEAZA PAGINA vasilebutnaru.wordpress.com Actorul Vasile Butnaru „Va solicit sprigin financiar pentru a continua derularea proiectului de mare calibru „Un Strigat de Durere al Neamului Romanesc Strabate Lumea …”

  • Ministerul Culturii si Patrimoniul National Cabinet Ministru Domnului Vasile Butnaru actorul.butnaru@yahoo.com CABINET MINISTRU Nr.5004 Data. 23.09.2011 Stimate Domnule, Refiritor la memoriul Dumneavoastra privind acordarea Unui Sprigin Financiar din partea Statului Roman pentru Activitatea pe care ati desfasurat-o in ultimii ani si o efectuati in continuare,Ministerul a analizat pagina webe care prezinta Realizarile din Cariera Artistica… In acest sens,sunt impresionante Daruirea si Credinta pe care le manifestati in Creatiile Dumneavoastra, Misiunea asumata de Port-Drapel al aspiratiilor de mai bine nazuite de noi toti… Destinul Artistic acceptat,si anume cel de Liber Profesionist,incumba,si firesti riscuri, privatiuni, deceptii, relansari si reveniri in Luminile Rampei … Si totusi este Demn de retinut faptul ca toti artistii profesionisti,care au ales calea exprimarii in afara Sferei Institutionale,se angajeaza intr-o abordare care are toate sansele sa devina Performanta in masura in care Strategia de Marketing si de Management Cultural aplicata in Activitatea Artistica raspunde Unui Public-Tinta si mutatiilor survenite la Nivelul Mentalului Colectiv. Conform Legislatiei in Vigoare, Grupurilr de Artisti sau cei care Evolueaza Individual pot atrage Fonduri Nerambursabile din diverse surse de finantare,daca indeplinesc criteriile de eligibilitate si aplica in termen la liniile de finantare deschise si anuntate pe diferite cai (internet,presa scrisa etc.) Sfatul Nostru este sa monitorizati Programele de Finantare care sunt anuntate de Ministerul Culturii si Patrimoniul National,de Administratia Fondului Cultural National,de Institutul Cultural Roman,de alte Autoritati Finantatoare stabilite prin Lege in vederea aplicarii la aceste Surse de Finantare. Avem Convingerea ca prin Tenacitatea si Determinarea demonstrate de-a lungul Carierei Dumneavoastra Artistice veti reusi sa va impuneti si sa optineti Spriginul Financiar atat de necesar pentru Sustinerea si Dezvoltarea Tuturor Proiectilor Artistice … Cu aleasa consideratiune, KELEMEN HUMOR, Ministrul Culturii si Patrimoniul National …

   • SECOLUL XXI ALBA IULIA CETATEA UNIRII … Grigore Grigoriu, actor: ” Va marturisesc tuturor celor care sunteti prezenti in aceasta sala: Maestrul Emil Loteanu a solicitat sprigin financiar din partea Statului Roman pentru realizarea Unui Proiect Cinematografic: o pelicula de lung metraj. Dar fara nici un rezultat… Maestrul Emil Loteanu a mers la Moscova. Si Moscova i-a oferit a sis tenta financiara …”

  • TRIUNGHIUL DE AUR AL DACIEI: „De teama sa nu inviem,/Ne-au risipit cetatile,ne-au ucis altarele,/Toate frumusetile,ca intr-un blestem,/Ni le-au schilodit.Si-am ramas doar cu soarele,/Din el ne-am croit poteci in padure,in munte,/Langa vetre marunte/Daca te uiti bine,inapoi/In pietre,nemuritori,suntem noi,numai noi.”

  • PROMISIUNEA TRACO-GETO-DACILOR: „Ne vom intoarce intr-o zi,/Ne vom intoarce neaparat./Vor fi apusuri aurii,/Cum au mai fost cand am plecat.”

  • ROMA A AVUT 42 DE IMPARATI DE ORIGINE DACA! IN ROMA SUNT PESTE 189 DE STATUI ALE DACILOR! UN MISTER ISTORIC,STATUILE DACILOR DIN ROMA! INVINSII AU FIGURI DE INVINGATORI! UN DAC PRIVESTE INAINTE,DREPT SI LINISTIT,DUPA APROAPE 2000 DE ANI,EL INCA PRIVESTE SPRE DACIA! IN MUZEELE LUMII EXISTA UN NUMAR IMPRESIONANT DE STATUI,BUSTURI,SI CAPETE REPREZENTATAND DACII! Mai rea decat moartea: u i t a r e a CINE SA LE POARTE DE GRIJA? CINE SA LE REDEA IDENTITATEA? CINE SA LE DISCIFREZE MISTERUL SI SAI READUCA,SIMBOLIC MACAR, A C A S A ???

   • SE APROPIE ZIUA MULTASTEPTATA: SA NE RIDICAM SPRE IDEALUL DEMULT APUS, DACII !!!

  • NOI NU SUNTEM URMASII ROMEI! SUNTEM URMASII TRACO-GETO-DACILOR! DACII,DESCENDENTII PELASGILOR: CEA MAI VECHE CIVILIZATIE!

   • „CUIUL DACIC AL LUI ANDREI VARTIC” ANDREI VARTIC ESTE UN MARE ARHEOLOG! A DESCOPERIT CA METALURGIA DACICA A FOST CEA MAI AVANSATA DIN LUMEA ANTICA! ANDREI A PREZENTAT DESCOPERIREA SAVANTILOR DE LA ACADEMIA DIN CHISINAU,BUCURESTI,CLUJ,MOSCOVA SI LENINGRAD! DAR „SAVANTII”SERVITORI CREDINCIOSI AI REGIMULUI TOTALITAR DE OCUPATIE DIN SECOLUL XX SI XXI AU PREFERAT SA PASTREZE TACEREA! INCET DAR SIGUR-ANDREI VARTIC A FOST „AJUTAT” SA SE RETRAGA SI EL IN „LUMEA UMBRELOR”! ASEMENEA STRAMOSILOR NOSTRI- DACII!

  • INTALNIRE DE TAINA: DACII DIN VATICAN „INTRE DOUA MATROANE ROMANE,RUTILIA,FIICA LUI LUCIUS,SI RUTILIA,FIICA LUI PUBLIUS,SE AFLA UN BUST COLOSAL,SAPAT IN MARMURA FRIGIANA: CEL MAI MARE BUST DIN INTREAGA GALERIE CHIARAMANTI A VATICANULUI,CARE NUMARA PESTE 800 DE SCULPTURI GRECO-ROMANE,REPREZINTA UN DAC. CU PALMA DREAPTA ASEZATA PESTE INCHEIETURA MAINII STANGI,CU MANTIA DISPICATA LA COATE,FRUNTEA USOR INCRUNTATA SI GURA INTREDESCHISA,PRIVESTE INAINTE,DREPT SI LINISTIT: DUPA APROAPE 2000 DE ANI,EL INCA PRIVESTE SPRE DACIA”.

 2. Astazi am trit deplin sarbatoarea sfintului Craciun avinduva pe dumneavoastra in mijlocul nostru.DUMNEZEU sa va dea in continuare putere sa mergeti prin toate colturile lumi unde sunt romani sa transmiteti mesajul dumneavoastra cit si dorinta noastra ca ele sa se implineasca.Multumim!!

  • Italia.Frate Gheorghe,a fost Lucrarea Bunului Dumnezeu.Doamne ajuta.

   • Secolul XX Anul 1998 VATICAN. Anton Lucaci,preot: „Un teatru aparte,cu un singur actor,intruchipand la modul esential eforturile unui Neam care-si cauta fara intrerupere DEMNITATEA si Locul in Universul Uman,parcurgand Calea Purificarii Interioare prin JERTFA,pana cand Balada propriei resemnari se transforma in Cantare de Pasti …”

  • Guvernul Romaniei Secretariatul General al Guvernului N.150/5063/03.05.2010 Domnului Vasile Butnaru Referitor la memoriul dumneavoastra,va facem cunoscut faptul,ca a fost transmis,spre informare si analiza, Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni. Cu stima, DIRECTOR Directia Relatii Publice.

   • Traian Basescu,o mana intinsa care ajuta intr-o zi intunecoasa este aceea … de care oamenii isi amintesc pana la sfarsitul vietii…

   • „Basarabia este o Lacrima pe Trupul Tarii,este Isus Hristos al Romaniei care a dus Crucea pe muntele Golgota … si o mai duce …” LIVIU VALINAS din Nuremberg,Germania

   • „Asa se cuvine-oamenii de cultura sa fie mai aproape de Biserica,de Credinta Noastra Crestina,sa fie impreuna cu Preotii adevarati slefuitori de Constiinta si de Suflet Romanesc,” VALDMAN TRAIAN,preot ortodox MILAN

   • Secolul XX . Anul 1997. Germania . „Sunt emotionat de spectacolul prezentat in cadrul Ambasadei de la Bonn. A fost o fericita ocazie sa ne intalnim aici mai multi Romani si sa Meditam Impreuna asupra Istoriei Noastre Tragice …” TUDOR DUNCA, AMBASADORUL ROMANIEI LA BONN

   • Secolul XX Anul 1995 RUSIA MOSCOVA Nelly Sorochin,critic de arta: „Monospectacolul „MUCENICUL” este o Lucrare foarte fina,cu o maxima concentrare interioara.Actorul a reusit sa ne transmita prin cuvant,gest si plastica trairea lui sufleteasca.Spectacolul a fost interesant si prin faptul ca actorul ne-a convins de parcurgerea complicata a drumului sau spre Idealul Suprem.A fost o Lupta a simturilor.Draga Vasile,iti doresc sa atingi cele mai inalte Culmi in Arta!”

   • Secolul XX Anul 1995 ROMANIA BUCURESTI Toma Istrati, poet: „In timp ce Fratele Basarabean a interpretat Lucrarea-un scaun n-a scartait,nimeni nu si-a ingaduit sa tuseasca. Sunt sigur,multi dintre Dumneavoastra ati Trait cu Adevarat,ati varsat o Lacrima pentru Poemul cel Sfant al Neamului …”

   • Secolul XX Anul 1998 ITALIA ANCONA Ioan Toba, preot ortodox: „Dumnezeu m-a inspirat sa zic: „Da, Frate Vasile, vino in Fata Sfantului Altar Pregatit de Noi …” Am dat ceea ce a vrut Bunul Dumnezeu, i-am dat Cuvant Actorului Vasile Butnaru, Rascolindu-ne Sufletele cu Glasul Lui Dulce de Poet si Interpret …”

  • Secolul XX Anul 1998 ITALIA BOLOGNA Ioan Ramboi, preot ortodox: „Spectacolul „Mucenicul” este Un Produs al Spiritualitatii Romanesti, o parte din Istoria Zbuciumata a Neamului Nostru …”

  • Secolul XXI Anul 2002 12 septembrie ROMANIA TIMISOARA Lucian Sava, ziarist: „Actorul Vasile Butnaru scolit la Chisinau si-a facut Un Teatru Aparte, si-a pornit-o prin LUME … ca Pelegrin, ca Propovaduitor Curat al Limbii Romane, al Limbii Neamului Sau… Ieri, in Piata Operei, Actorul Basarabean a prezentat un profund spectacol inchinat victimilor atentatelor teroriste din SUA,11 septembrie 2001 …”

 3. AMINTIRI DIN DACIA HIPERBOREANA . . .
  ,, GLORIE DACIEI MARI SI UNITE !!! „
  BUREBISTA – MODEL DEMN DE URMAT !

  http://video.google.com/videoplay?docid=-594944378909463890#

  • Secolul XX Anul 1997 GERMANIA KARLSRUHE Victor Negara, vizionar crestin: „Cred intr-o Europa Noua, o Europa Fondata pe Iubirea Divina. Anume pe aceast Fundament al Iubirii , sper sa ne Regasim ca Frati si Prieteni …”

   • Secolul XX Anul 1995 UCRAINA KIEV Larisa Cadarova, artista a poporului: „Spectacolul prezentat de Actorul Vasile Butnaru este o Capodopera. Actorul este expresiv atat interior cat si exterior. O Lucrare Facuta cu Multa Dragoste si Credinta. Suntem actori de acelasi sange …”

   • Secolul X X I Anul 2010 VATICAN Anton Lucaci, preot: „Vasile, au trecut 12 ani de la ultima noastra intalnire … Ma bucur ca ai Revenit la VATICAN … Trebuie sa continuam Colaborarea Crestina …”

 4. Prin ceata vremurilor vedem cum multi ostasi bravi
  a lui Decebal, dupa ce-a cazut Sarmizegetuza sa-u
  retras in sud-estul Daciei.
  Multe secole au trait separat de restul poporului dac, care printre altele deja se observa asimilat
  de ostasii Romei. Acum dupa mai bine de doua mii
  de ani vedem urmasii celor asimilati mai tirziu,care si pina azi au ramas mai mult Daci decit fii aiRomei
  Acestea sunt azi MOLDOVENII. Deacea stimate
  Actor Vasile Butnaru sa ne traiti,caci sunteti cu
  adevarat un urmas din ostasii viteji ai Daciei!!!

  • Secolul XX Anul 1998 ITALIA, ROMA Iuvenalie Ionascu,preot ortodox: „MUCENICUL” e un Destin si pentru Romanii care traiesc in Cetatea Eterna,dar care au RA-DACI-NI adanci in Pamantu Sfant al Patriei Noastre. Un spectacol ce exprima Durerea,Suferinta si Lacrima Neamului …”

 5. FRATE… UN STRIGAT DIN D A C I A HIPERBORIANA STRABATE LUMEA!

 6. Fiule,un singur om poate schimba lumea,si acesta esti tu…

  • CRUCEA ROSIE SPANIOLA (Comunitatea de Madrid) Va multumesc pentru grija si ocrotire …

   • Multumesc tuturor pentru donatii: 1)Vasile Butnaru 2) IBAN: ES81 2100 1739 6002 0015 0985 3) BIC/CODIGO SWIFT: GAIXESBBXXX

   • O MANA INTINSA CARE MA AJUTA INTR-O ZI INTUNECOASA ESTE ACEEA … DE CARE EU IMI AMINTESC PANA LA SFARSITUL VIETII …

   • O mana intinsa care ma ajuta sa duc Crucea Neamului Romanesc din Basarabia Martira … Este Mana Bunului Crestin de care imi amintesc pana la sfarsitul vietii ,,,

   • Fiule, nimeni nu este profet in tara lui …

  • Doamne, talpile mele sunt batatorite de drumuri … Tot mai putin pe ACASA si tot mai mult prin strainatati …

  • Secolul 21 Anul 2006 BASARABIA Filip Teodorescu, Ambasadorul Romaniei la CHISINAU : ” Multumesc din tot sufletul Actorului Vasile Butnaru pentru Ravnitul Cadou – O Lumanare Incolacita de Satma Ghimpata – reusit Simbol de a releva Adevarata Stare in care se afla BASARABIA ROMANEASCA … De acum incolo Aceasta Lumanare se va afla Mereu pe Masa Mea de Lucru …”

   • Petitia nr 19043 Data 06-09-2012 Domnule Vasile Butnaru, Presedintele Romaniei, Domnul Traian Basescu, a primit mesajul dumneavoastra si doreste sa va multumeasca pe aceasta cale pentru gandurile transmise, pentru increderea acordata, precum si pentru atitudenea dumneavoastra. Cu deosebita consideratie, Consilier de Stat, Gabriel-Cristian Piscociu

 7. „Cu glasul meu catre Domnul am strigat,si m-a auzit din muntele cel sfant al Lui … Eu m-am culcat si am adormit ; sculatu-m-am ca Domnul ma va sprigini …

  • In BIBLIE este scris: „Crestine,cauta ADEVARUL. ADEVARUL te face OM LIBER…” Domnule Timofti,(presedinte al republicii moldova)GHEORGHE DAVID este Mosul Meu. UN MARTIR BASARABEAN. A cautat ADEVARUL. Impreuna cu GHEORGHE GHIMPU,VALERIU GRAUR si alti MARTIRI din Basarabia sfasieata de Rusia. ADEVARUL costa foarte scump: Au platit ci VIATA.

 8. De la: procetatean@presidency.ro Catre: actorul.butnaru@yahoo.com Trimis: Luni,13 mai 2013 15:33:47 Subiect: Raspuns petitie Petitia nr.8637 Data: 13-05 Domnule Vasile Butnaru, Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu va multumeste pentru urarile transmise cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste si va ureaza la randul sau cele mai bune ganduri. HRISTOS A INVIAT! Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu

 9. De la: procetatean@presidency.ro Catre: actorul.butnaru@yahoo.com Trimis: Luni,13 mai 2013 15:33:47 Subiect: Raspuns petitie Petitie nr.8637 Data: 13-05 Domnule Vasile Butnaru, Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu va multumeste pentru urarile transmise cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste si va transmite la randul sau cele mai bune ganduri. HRISTOS A INVIAT! Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu

 10. Secolul XX, Anul 1998. Italia (Bologna) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric.Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa.(Dupa Sfanta Liturgie) Preot paroh Ioan Ramboi.

 11. Secolul XX. Anul 1998. Italia (Ancona) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. (Dupa Sfanta Liturgie) Preot paroh Ioan Toba.

 12. Secolul XX. Anul 1998 Italia (Florenta) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa.(Dupa Sfanta Liturgie) Preot paroh Petre Coman.

 13. Secolul XX, Anul 1997 Germania (Bonn) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata angajatilor si colaboratorilor Ambasadei Romaniei la Bonn. Organizator: Crestinul Victor Negara. Moderator: Tudor Dunca, Ambasadorul Romaniei la Bonn.

 14. Secolul XX. Anul 1997. Germania (Karlsruhe) „Strigatul si Durerea Romanilor Basarabeni” Monospectacol cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru crestinii din Karlsruhe. Organizator si moderator: Crestinul Victor Negara.

 15. Secolul X X I . Anul 2010 Italia (Albano-Genzana) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata pentru crestinii din parohia ortodoxa. Preot Razvan Savescu.

 16. Secolul X X I . Anul 2009 Italia (VATICAN) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata la Radio Vatican.(Limba Romana) O misiune cu caracter special. Redactor: Preotul Anton Lucaci. (Regizor video: Crestinul Veceslav Ciobanu)

 17. Secolul XX. Anul 2010. Italia (Regio Calabria) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Virgil Voicu.

 18. Secolul XX. Anul 2010. Italia (Udine) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Iustinian Deac.

 19. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Gaeto) Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si crestin. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Gabriel Popescu.

 20. Secolul XXI Anul 2009 Italia (Grosseto) Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira. Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Marian Valcu.

 21. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Ladispoli) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Lucian Barzu.

 22. Secolul X X I Italia (Rocca di Papa) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Gabriel Apopii.

 23. Secolul X X I Anul 2010 Italia (ROMA-2) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Constantin Balauca.

 24. Secolul X X I Anul 2009 Italia (ROMA-1) Sediul Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei O vizita oficiala. Impreuna cu Crestinul Veaceslav Ciobanu,operator si regizor.

 25. Secolul X X I Anul 2010 Italia (ROMA-1) Sediul Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei. Intalnire oficiala cu PS Episcop Siluan.

  • Intalnirea a durat 40 de minute.

 26. Secolul X X I Anul 2010 Italia (ROMA-3) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Nicu Voinea.

 27. Secolul X X I Italia (ROMA-4) Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Iurie Hancu. (Consilerul Principal al Parohiei, Veaceslav Ciobanu)

 28. Secolul X X I Anul 2010 italia (ROMA-6) /Monterotondo/ „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Protopop Bogdan Petre.

 29. Secolul X X I Anul 2010 (ROMA-9) /La Rustica/ „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Ilie Ursachi.

 30. Secolul X X I Anul 2010 Italia (ROMA – VEST) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Augustin Gheorghiu.

 31. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Sezze) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Octavian Tomita.

 32. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Trento) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Ioan Lupastean. (In Biserica a fost prezenta si Sora Valentina Butnaru.)

 33. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Cremona) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Dorin Fuciu.

 34. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Monza) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Pompiliu Nacu.

 35. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Cirie) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Vasile Timis.

 36. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Livorno) „Strigatul si Durerea Crestinilor Basarabeni” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Ciprian Calfa.

 37. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Viterbo) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Vasile Bobita.

 38. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Brescia) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoha. Preot Gheorghe Timis.

 39. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Como) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Cristian Prilipceanu.

 40. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Orvieto) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Pavel Hancu. (Consilier Principal: Veaceslav Ciobanu,actor,regizor si operator de cinema.)

 41. Secolul XX Anul 1998 Italia (Ancona) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Ioan Toba.

 42. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Bologna) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Ioan Ramboi.

 43. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Verona) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Protopop Gabor Codrea.

 44. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Padova) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Gheorghe Verzea.

 45. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Venezia) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Protopop Avram Matei.

 46. Secolul X X I Anul 2010 Italia (Reggio Emilia) „Strigatul si Durerea Crestinilor din Basarabia Martira” Monodrama cu caracter profund religios si istoric. Lucrare prezentata crestinilor din parohia ortodoxa. Preot Mihail Ciocarlan.

 47. ianuarie 8 la ora 10:43 AM procetatean@presidency.ro Catre actorul.butnaru@yahoo.com Petitia 24917 Data: 06-01-2014 Domnule Vasile Butnaru, Presedintele Romaniei,domnul Traian Basescu,va multumeste pe aceasta cale pentru urarile transmise cu ocazia Craciunului si Anului Nou si va ureaza ca Anul 2014 sa va aduca, dumneavoastra si celor dragi,bucurii si impliniri. La multi ani! Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu.

 48. Comunidad de Madrid,Gracias.

 49. Secolul XXl (Anul 2011) Sunt un actor modest si cu talpile batatorite de drumuri…Am batut la poarta unui regat.(Regatul Spaniei) Regele si Regina au fost binevoitori…(Au intins o mana de ajutor…) Este vorba de Regele Juan Carlos l y Regina Sofia…

 50. (28.11.2015) Regatul Spaniei (Villalba) Provincia di Madrid. Monospectacol prezentat pentru Comunitatea Romanilor de Rit Ortodox. Preot Paroh-Ilie Tabarcea.Moderator: Ovidiu Mocan.

 51. Lacrima Basarabiei GRIGORE VIERU

 52. Consilier Principal: Ovidiu Mocan.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: